16 najdziwniejszych połączeń w jedzeniu, które mogą przyprawić Cię o dreszcze

Każdy ma swoje ulubione smaki. Jedni wolą przekąski na słono, inni na słodko. Czasami jednak połączenia smaków, jakie wybieramy są dość nietypowe. Niektórzy jednak poszli o krok dalej i stworzyli kompozycje, które zjedzą jedynie nieliczni.

Obrazek
Ewa

#1 Pizza z jajkiem i fasolką

Obrazek

#2 Jajko wypełnione ketchupem

Obrazek

#3 Lody z zupy małżowej

Obrazek

#4 Sałatka z bananów i ryb

Obrazek

#5 Surowy makaron z zupki chińskiej z masłem orzechowym

Obrazek

#6 Oreo z ogórkami

Obrazek

#7 Spaghetti w roladce z szynki

Obrazek

#8 Sałatka z tuńczyka w wafelku

Obrazek

#9 Makaron z czekoladą i serem

Obrazek

#10 Chilli z sushi

Obrazek

#11 Groszek z masłem orzechowym

Obrazek

#12 Meksykański talerz z owocowymi płatkami

Obrazek

#13 Lody z frytkami

Obrazek

#14 Kanapka z awokado i bananem

Obrazek

#15 Słodkie gofry z ketchupem

Obrazek

#16 Tosty z sadzonym jajkiem i masłem orzechowym

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska