63-letnia Majka Jeżowska tryska energią i ma ciało bogini. Wciąż jest na jednej diecie

Majka Jeżowska, znana polska piosenkarka, która w maju obchodziła swoje 63. urodziny, może pochwalić się nieskazitelną sylwetką, promienną cerą i młodzieńczym wyglądem. Wielu zastanawia się, jak jej się to udaje, zwłaszcza że jej dieta nie jest szczególnie restrykcyjna, choć dla niektórych mogłaby stanowić nie lada wyzwanie

Majka JeżowskaMajka Jeżowska
Źródło zdjęć: © fot. Instagram
Paulina Hermann

Jeżowska nie ukrywa, że jej młodzieńczy wygląd to efekt pewnych zmian w diecie, które wprowadziła wiele lat temu. W licznych wywiadach podkreślała, że dzięki nowym nawykom żywieniowym udało jej się pozbyć opuchlizny z twarzy, zyskała więcej energii i nie czuje się ociężała po jedzeniu. Co więcej, piosenkarka jest zdania, że wiele osób je za dużo, ponieważ stale myślimy o jedzeniu.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zapiekanka na bazie ziemniaków i pieczarek to sprawdzony pomysł na rodzinny obiad

Co je Majka Jeżowska?

Kilka lat temu Jeżowska zdecydowała się na rezygnację z jedzenia mięsa. W wywiadzie dla programu "Pytanie na śniadanie" przyznała, że z diety wyeliminowała również jajka, ale nadal spożywa ryby. Jej jadłospis składa się głównie z warzyw i owoców, ale znajduje się na nim również miejsce na nabiał i niewielką ilość owoców morza. Piosenkarka podkreśla również, że jednym z jej sekretów utrzymania smukłej sylwetki jest spożywanie małych porcji posiłków.

"Zmieniają się nam rysy twarzy, naprawdę, proszę mi wierzyć. Znika opuchnięcie, taka pewna ociężałość, którą mamy, jedząc te rzeczy [mięso - przyp. red.], które się długo, długo, długo odkładają. Jakbyście weszli do mnie do mieszkania i zobaczyli co mam w lodówce, to naprawdę nie ma tam wielu produktów. Jem surowe jarzyny, bo nie chce mi się ich gotować. Wolę wziąć dwie marchewki i sobie schrupać, by zabić pierwszy głód - wyznała w rozmowie z agencją informacyjną "Newseria Lifestyle".

Choć dieta Jeżowskiej jest zdrowa i zrównoważona, piosenkarka przyznaje, że ma jedną słabość - słodycze. W szczególności uwielbia lody, których potrafi zjeść całe pudełko podczas oglądania filmu. Mimo to nie zapomina o regularnej aktywności fizycznej, dba o odpowiednią ilość snu i utrzymanie dobrej kondycji. Te zdrowe nawyki sprawiają, że mimo upływu lat wygląda promiennie i młodo. Dodatkowo Jeżowska zauważa, że kluczem do utrzymania zgrabnej sylwetki jest... niemyślenie o jedzeniu.

"Ja mam dużo znajomych, którzy cały czas myślą: co ja zrobię na obiad, co ja za chwilę zjem. I potem jemy za dużo" - powiedziała w programie "Pytanie na śniadanie".
Wybrane dla Ciebie
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Do herbaty robię cytryny w syropie. Jesienią i zimą nie ma nic lepszego do herbaty
Do herbaty robię cytryny w syropie. Jesienią i zimą nie ma nic lepszego do herbaty
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Czesi zamiast wyrzucać, robią z niego knedliki. Wychodzą mięciutkie jak poduszeczki
Czesi zamiast wyrzucać, robią z niego knedliki. Wychodzą mięciutkie jak poduszeczki
Usmażyłam proste placuszki z rybą. Nie sądziłam, że zrobią aż takie wrażenie
Usmażyłam proste placuszki z rybą. Nie sądziłam, że zrobią aż takie wrażenie
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione