Amerykanka zobaczyła mizerię i od razu chwyciła za telefon. Surowo ją oceniła

Tysiące komentarzy wywołał jeden post Amerykanki dotyczący mizerii. Opublikowane na Facebooku zdjęcie opatrzyła wymownym opisem. Surowa ocena znanego w Polsce specjału poruszyła polską (i nie tylko) część facebookowej publiczności.

Amerykanka skrytykowała mizerię. Na odzew nie trzeba było długo czekaćAmerykanka skrytykowała mizerię. Na odzew nie trzeba było długo czekać
Źródło zdjęć: © Adobe Stock, Facebook | Delicious by Dana

Kto by pomyślał, że prosta kombinacja ogórka ze śmietaną może wywołać aż tyle skrajnych emocji. Gdyby autorka pewnego wpisu wiedziała, w co się pakuje, z pewnością zaniechałaby publikacji na temat mizerii (albo i nie...). Amerykanka prowadząca profil "Delicious by Dana" stanęła w ogniu komentarzy po tym, jak wrzuciła do sieci zdjęcie mizerii z podpisem: It’s a "NO" for all of us (to "nie" dla nas wszystkich/wszyscy mówimy "nie").

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Kalafior w panierce parmezanowej

Amerykanka krytykuje mizerię

Administratorka facebookowego fanpejdża "Delicious by Dana" opisuje się jako kucharkę osobistą i jednocześnie firmę, zajmującą się cateringiem. Na stronie internetowej przedsiębiorstwa znajdziemy informacje, że owa Dana przyrządza potrawy przypominające te domowe. Zaznacza również, że ma dosyć ładnie wyglądających dań bez smaku, które to miała jeść podczas licznych podróży.

W kontekście tych informacji dziwić może negatywne podejście kucharki do mizerii. A jednak dała do zrozumienia wszystkim swoim obserwującym, że mizeria to rzecz nie do przyjęcia nie tylko dla niej (co jest zupełnie normalnie, nie każdy musi przepadać za mizerią), ale powinna taką być dla wszystkich (It’s a "NO" for all of us). Wskazała, że... nie podoba się jej wygląd specjału. Na odzew nie trzeba było długo czekać.

Post opublikowany przez "Delicious by Dana" na Facebooku
Post opublikowany przez "Delicious by Dana" na Facebooku © Facebook | Delicious by Dana

Stanowcze "nie" dla mizerii? Internauci bronią znanej sałatki

Pod postem pojawiło się mnóstwo komentarzy pouczających kucharkę, że mizeria to lubiany i często jadany w Polsce dodatek do obiadu, zwłaszcza do kotletów schabowych. Również internauci niebędący Polakami bronili specjału, potwierdzając, że połączenie ogórka i śmietany jest naprawdę smaczne.

To polska mizeria. Często jemy ją na lunch, szczególnie z panierowanym kurczakiem i ziemniakami - czytamy w jednym z komentarzy.

Myślę, że ludzie, czytając twój post, zrozumieli, że nikt nie powinien tego jeść, dlatego próbują stanąć w obronie swojej ulubionej sałatki - zauważył kolejny internauta.

Fanpejdż "Delicious by Dana" zwrócił się do komentujących z rozżaleniem, że zachowują się tak, jakby "każdy musiał to jeść". Post wywołał spore poruszenie (ponad 5 tysięcy komentarzy) i idąc za ciosem, kilka dni później na profilu pojawił się wpis opatrzony takim samym podpisem (It’s a "NO" for all of us), tym razem jednak przedstawiający zdjęcie sałatki z szynki.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej