Arbuzowe lody domowej roboty dla malucha

Za oknem słoneczna pogoda, dlatego każdy z nas szuka ochłody. I w tej roli świetnie sprawdzą się arbuzowe lody. Genialne i zachwycające jednocześnie!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

I część

  1. 1/4 szt. arbuz
  2. 3 łyżki sok z cytryny
  3. 2 łyżki cukier
  4. 1/3 szkl. dropsy czekoladowe

II część

  1. 1/2 szkl. mleczko kokosowe
  2. 1 łyżka cukier

III część

  1. 5-6 szt. kiwi
  2. 1 łyżka cukier

Sposób przygotowania:

1. W blenderze połącz ze sobą arbuza, cukier i sok z cytryny.

Obrazek

2. Umieść mieszankę w kubeczku, tworząc pierwszą warstwę. Do każdego kubeczka dosyp dropsy czekoladowe i przy pomocy łyżeczki porozmieszczaj je w środku.

Obrazek

3. Wstaw do zamrażarki na 50 minut.

Obrazek

4. W międzyczasie połącz ze sobą mleczko kokosowe i cukier. Dolej białą mieszankę do kubeczków na lody. Wstaw lody do zamrażarki na 15 minut.

Obrazek

5. Czas na trzecią warstwę. W tym celu ponownie użyj blendera i połącz ze sobą kiwi oraz cukier.

Obrazek

6. Umieść trzecią warstwę w kubeczkach. Dołóż patyczki i ponownie wstaw do zamrażarki na 3 godziny.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Najlepszy dressing do jesiennej sałatki. Z takim wsparciem unikniesz infekcji
Najlepszy dressing do jesiennej sałatki. Z takim wsparciem unikniesz infekcji
Jest mięciutki jak chmurka i pachnie w całym domu. Idealny do kawy w jesienne popołudnie
Jest mięciutki jak chmurka i pachnie w całym domu. Idealny do kawy w jesienne popołudnie
Zrobiłam na przekąskę na babski wieczór. Jesienne smarowidło okazało się hitem
Zrobiłam na przekąskę na babski wieczór. Jesienne smarowidło okazało się hitem
Już wiem, jak przechowywać banany. Dłużej poleżą i nie ściemnieją
Już wiem, jak przechowywać banany. Dłużej poleżą i nie ściemnieją
W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca