Za oknem słoneczna pogoda, dlatego każdy z nas szuka ochłody. I w tej roli świetnie sprawdzą się arbuzowe lody. Genialne i zachwycające jednocześnie!
Pyszności
17.06.2019 | aktual.: 18.06.2019 08:28
Składniki:
I część
1/4 szt. arbuz
3 łyżki sok z cytryny
2 łyżki cukier
1/3 szkl. dropsy czekoladowe
II część
1/2 szkl. mleczko kokosowe
1 łyżka cukier
III część
5-6 szt. kiwi
1 łyżka cukier
Sposób przygotowania:
1. W blenderze połącz ze sobą arbuza, cukier i sok z cytryny.
2. Umieść mieszankę w kubeczku, tworząc pierwszą warstwę. Do każdego kubeczka dosyp dropsy czekoladowe i przy pomocy łyżeczki porozmieszczaj je w środku.
3. Wstaw do zamrażarki na 50 minut.
4. W międzyczasie połącz ze sobą mleczko kokosowe i cukier. Dolej białą mieszankę do kubeczków na lody. Wstaw lody do zamrażarki na 15 minut.
5. Czas na trzecią warstwę. W tym celu ponownie użyj blendera i połącz ze sobą kiwi oraz cukier.
6. Umieść trzecią warstwę w kubeczkach. Dołóż patyczki i ponownie wstaw do zamrażarki na 3 godziny.