W tym deserze zakochaliśmy się od pierwszego kęsa ? Po prostu niebo w gębie ?
Pyszności
Składniki:
120 g masło miękkie
4 szt. żółtka
3,5 szkl. mleko
3 łyżki mąka ziemniaczana
3 łyżki mąka pszenna
3/4 szkl. cukier
3 szt. ciasto francuskie
truskawki do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. 3 ciasta francuskie podziel na 2 części. Następnie zrób w nich otwory przy pomocy widelca i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
2. W misce połącz ze sobą: żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, cukier i szklankę mleka. Dokładnie wymieszaj.
3. Zagotuj resztę mleka i dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę. Powstały krem odstaw do ostudzenia.
4. Przy pomocy miksera połącz miękkie masło oraz domowej roboty budyń.
5. Czas na zbudowanie kilku warstw z ciasta francuskiego i budyniu. Na wierzchu ostatniego rozprowadź krem i dodaj pokruszone ciasto francuskie. To samo zrób z bokami deseru.