Burgery bez bułki

Burgery bez bułki to coś, czego nie możesz przegapić. Nie tylko świetnie smakują, ale i genialnie się prezentują. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Frania

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 1 szt. ogórki kiszone
  2. 1 szt. pomidor
  3. 2 plastry żółty ser
  4. 4 plastry boczek
  5. 1/4 szkl. mozzarella

Mięso

  1. 400 g mięso mielone
  2. 1/4 szkl. bułka tarta
  3. 1 szt. jajko
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1 łyżeczka pieprz

Pieczarki

  1. 2 łyżki masło
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 100 g pieczarki
  4. 1 łyżka tymianek

Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni połącz masło, czosnek, pieczarki i tymianek. Smaż przez kilka minut.

Obrazek

2. Teraz połącz ze sobą: mięso, jajko, bułkę tartą, sól i pieprz.

Obrazek

3. Z powstałej mieszanki zrób dwie miseczki. W środku umieść farsz pieczarkowy, mozzarellę, ogórki kiszone i pomidor. Mięsne miseczki obtocz 2 plastrami boczku.

Obrazek

4. Na wierzchu umieść plastry żółtego sera i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Gotowe burgery podawaj z frytkami.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Niektórzy dostają ciarki na sam widok. Ja zapiekam je z warzywami i mam prawdziwy rarytas
Niektórzy dostają ciarki na sam widok. Ja zapiekam je z warzywami i mam prawdziwy rarytas
Dodaję do surówki z kapusty kiszonej. Ma przyjemniejszy aromat i lepiej się trawi
Dodaję do surówki z kapusty kiszonej. Ma przyjemniejszy aromat i lepiej się trawi
Taką kaszę jadali bohaterowie Reymonta. Danie było skromne, ale sycące i pełne smaku
Taką kaszę jadali bohaterowie Reymonta. Danie było skromne, ale sycące i pełne smaku
Prawie nikt nie robi mielonych z tego taniego mięsa. Jest pełne smaku i ma mnóstwo żelaza
Prawie nikt nie robi mielonych z tego taniego mięsa. Jest pełne smaku i ma mnóstwo żelaza
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu