Burgery bez bułki to coś, czego nie możesz przegapić. Nie tylko świetnie smakują, ale i genialnie się prezentują. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Frania
25.10.2020 | aktual.: 15.09.2023 10:26
Składniki:
Pozostałe składniki
1 szt. ogórki kiszone
1 szt. pomidor
2 plastry żółty ser
4 plastry boczek
1/4 szkl. mozzarella
Mięso
400 g mięso mielone
1/4 szkl. bułka tarta
1 szt. jajko
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka pieprz
Pieczarki
2 łyżki masło
2 ząbki czosnek
100 g pieczarki
1 łyżka tymianek
Sposób przygotowania:
1. Na rozgrzanej patelni połącz masło, czosnek, pieczarki i tymianek. Smaż przez kilka minut.
2. Teraz połącz ze sobą: mięso, jajko, bułkę tartą, sól i pieprz.
3. Z powstałej mieszanki zrób dwie miseczki. W środku umieść farsz pieczarkowy, mozzarellę, ogórki kiszone i pomidor. Mięsne miseczki obtocz 2 plastrami boczku.
4. Na wierzchu umieść plastry żółtego sera i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).