To jest najzdrowsza pizza na świecie. W życiu nie uwierzysz, z czego zrobiony jest jej spód

Pizza zawsze dobrze smakuje, ale wszyscy zdajemy sobie sprawę, że jest ciężkostrawną potrawą. Ta przyjemność to czysta bomba kaloryczna. Właśnie dlatego warto skorzystać z tego alternatywnego przepisu. Głównym składnikiem jest kalafior, który szczególnie przypadnie do gustu tym, którzy są na diecie nisko węglowodanowej. Pysznie i zdrowo!

To jest najzdrowsza pizza na świecie. W życiu nie uwierzysz, z czego zrobiony jest jej spód
Frania
SKOMENTUJ

Składniki:

- średniej wielkości kalafior

- 100 g zmielonych migdałów

- 2 jajka

- 1/2 łyżeczki suszonego oregano i bazylii

- 1 puszka pomidorów do pizzy

- świeże pomidory

- mozzarella

- olej, pieprz, sól, liście bazylii

Umyj kalafiora i podziel go na różyczki. Następnie rozdrobnij go w mikserze. Powinien mieć konsystencję ryżu.

Obraz

Rozsyp posiekanego kalafiora na blasze do pieczenia i włóż do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika na 15 minut.

Obraz

Po wyciągnięciu, umieść kalafiora na ściereczce i wyciśnij z niego energicznie wodę.

Obraz

Wrzuć kalafiora do miski i dodaj do niego zmielone migdały.

Obraz

Jeszcze tylko jajka, zioła i przyprawy. Później wszystko dokładnie wymieszaj.

Obraz

Nanieś olej na papier do pieczenia, który znajduje na blasze. Umieść na niej ciasto i ukształtuj tak, jak Ci się podoba. My preferujemy kształt pizzy.

Obraz

Wszystko włóż do rozgrzanego do 240 stopni piekarnika na 15 minut. Kiedy ciasto będzie lekko chrupiące i brązowe, możesz je wyciągnąć.

Obraz

Czas na pozostałe składniki: sos pomidorowy i plasterki mozzarelli.

Obraz

Nie zapomnij o pomidorach i ziołach. Po tym jeszcze raz włóż pizzę do piekarnika (180 stopni) na 8-10 minut.

Obraz

Podawaj na gorąco. Bon appetit!

Obraz
Prosty i jakże zdrowy sposób na pizzę. Na pewno skorzystam z przepisu, a Ty?

Wybrane dla Ciebie

Nazwa może połamać język. W tym kraju zupę z ziemniaka zjesz na zimno
Nazwa może połamać język. W tym kraju zupę z ziemniaka zjesz na zimno
Pokazał, jak zrobić sól o smaku bekonu. Wystarczą 4 proste składniki
Pokazał, jak zrobić sól o smaku bekonu. Wystarczą 4 proste składniki
Dorzuciłam do rosołu kawałek skórki. Wyszedł tak pyszny, że każdy chciał dodatkową chochlę
Dorzuciłam do rosołu kawałek skórki. Wyszedł tak pyszny, że każdy chciał dodatkową chochlę
Serek śmietankowy mieszam z łososiem. Tak powstaje najlepsza pasta do chleba
Serek śmietankowy mieszam z łososiem. Tak powstaje najlepsza pasta do chleba
Trę cukinię i robię z niej muffinki. Tak pyszne, że nie zostaje po nich ani okruszek
Trę cukinię i robię z niej muffinki. Tak pyszne, że nie zostaje po nich ani okruszek
Jak zagęścić jabłka na szarlotkę? Ciasto postoi i nic nie wypłynie
Jak zagęścić jabłka na szarlotkę? Ciasto postoi i nic nie wypłynie
Kurczak pieczony w tym maśle to niebo w gębie. Każdy kawałek jest soczysty
Kurczak pieczony w tym maśle to niebo w gębie. Każdy kawałek jest soczysty
Chipsy bez chemii. Zaskocz się smakiem liści kalafiora
Chipsy bez chemii. Zaskocz się smakiem liści kalafiora
Co roku na Dzień Matki robię ten sernik. Każdy jego kęs rozpływa się w ustach
Co roku na Dzień Matki robię ten sernik. Każdy jego kęs rozpływa się w ustach
Kotlety książęce biją na głowę nawet te papieskie. Mogłabym je jeść nawet codziennie
Kotlety książęce biją na głowę nawet te papieskie. Mogłabym je jeść nawet codziennie
Biorę 2 jajka i serek wiejski. Po chwili mam pyszny i wyjątkowo puszysty omlet
Biorę 2 jajka i serek wiejski. Po chwili mam pyszny i wyjątkowo puszysty omlet
Leżały między kawałkami sera i dziwiły wszystkich. Nazwa przekąski dodatkowo mnie zmroziła
Leżały między kawałkami sera i dziwiły wszystkich. Nazwa przekąski dodatkowo mnie zmroziła