Chrupiące koszyczki - fantastyczne domowe ciasteczka

Chrupiące koszyczki to genialne ciasteczka domowe, które zrobisz w mgnieniu oka. Ich przygotowanie to sama frajda, a wyjątkowy smak i mega chrupkość na zawsze zapadną Ci w pamięci.

Obrazek
Pyszności

Ciasto na domowe smakołyki przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

  1. 2 szt. jajka
  2. 1 szkl. mleko
  3. 1,5 szkl. mąka pszenna
  4. 1 łyżka cukier
  5. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  6. cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować nasze ciasteczka, użyj blendera. Połącz w nim: jajka, mleko, cukier, proszek do pieczenia oraz mąkę.

Obrazek

2. Powstałą mieszankę przelej do pojemnika z dozownikiem.

Obrazek

3. Następnie na rozgrzanym oleju zacznij tworzyć z powstałej mieszanki ciastka, tak aby kształtem przypominały gniazdka.

Obrazek

4. Usmażone ciastka odstaw na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru tłuszczu.

Obrazek

5. Na koniec udekoruj cukrem pudrem i to wszystko!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀