Chrupiące koszyczki - fantastyczne domowe ciasteczka

Chrupiące koszyczki to genialne ciasteczka domowe, które zrobisz w mgnieniu oka. Ich przygotowanie to sama frajda, a wyjątkowy smak i mega chrupkość na zawsze zapadną Ci w pamięci.

Obrazek
Pyszności

Ciasto na domowe smakołyki przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

  1. 2 szt. jajka
  2. 1 szkl. mleko
  3. 1,5 szkl. mąka pszenna
  4. 1 łyżka cukier
  5. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  6. cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować nasze ciasteczka, użyj blendera. Połącz w nim: jajka, mleko, cukier, proszek do pieczenia oraz mąkę.

Obrazek

2. Powstałą mieszankę przelej do pojemnika z dozownikiem.

Obrazek

3. Następnie na rozgrzanym oleju zacznij tworzyć z powstałej mieszanki ciastka, tak aby kształtem przypominały gniazdka.

Obrazek

4. Usmażone ciastka odstaw na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru tłuszczu.

Obrazek

5. Na koniec udekoruj cukrem pudrem i to wszystko!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟