PrzepisDeseryChrupiące ślimaczki z ciasta francuskiego

Chrupiące ślimaczki z ciasta francuskiego

Chrupiące ślimaczki z ciasta francuskiego to mega szybka, łatwa i przede wszystkim smaczna receptura na genialną przekąskę na słodko. Tego nie możesz przegapić!

Chrupiące ślimaczki z ciasta francuskiego
Pyszności

18.05.2021 | aktual.: 22.05.2021 10:39

Ślimaczki z ciasta francuskiego przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 375 g ciasto francuskie
  2. 1/2 szkl. cukier trzcinowy
  3. 2 łyżki ciemne kakao
  4. 1 łyżka mielony cynamon
  5. 3 łyżki lukier

Sposób przygotowania:

1. Połącz w misce: cynamon, cukier trzcinowy i ciemne kakao. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Następnie rozsyp część mieszanki na blacie. Bezpośrednio na niej ułóż ciasto francuskie i ponownie rozsyp mieszankę z cynamonem. Na koniec rozwałkuj ciasto francuskie.

Obraz

3. Zwiń do środka obie końcówki ciasta francuskiego, tak aby uzyskać efekt dwóch ruloników.

Obraz

4. Podziel ciasto na mniejsze kawałki. Następnie piecz w Ovi przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Gotowe ślimaczki udekoruj domowym lukrem. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie