Chrupiące ślimaczki z ciasta francuskiego

Chrupiące ślimaczki z ciasta francuskiego to mega szybka, łatwa i przede wszystkim smaczna receptura na genialną przekąskę na słodko. Tego nie możesz przegapić!

Obrazek
Pyszności

Ślimaczki z ciasta francuskiego przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 375 g ciasto francuskie
  2. 1/2 szkl. cukier trzcinowy
  3. 2 łyżki ciemne kakao
  4. 1 łyżka mielony cynamon
  5. 3 łyżki lukier

Sposób przygotowania:

1. Połącz w misce: cynamon, cukier trzcinowy i ciemne kakao. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Następnie rozsyp część mieszanki na blacie. Bezpośrednio na niej ułóż ciasto francuskie i ponownie rozsyp mieszankę z cynamonem. Na koniec rozwałkuj ciasto francuskie.

Obrazek

3. Zwiń do środka obie końcówki ciasta francuskiego, tak aby uzyskać efekt dwóch ruloników.

Obrazek

4. Podziel ciasto na mniejsze kawałki. Następnie piecz w Ovi przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Gotowe ślimaczki udekoruj domowym lukrem. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej