PrzepisCiastka walentynkowe w kształcie serduszek

Ciastka walentynkowe w kształcie serduszek

Ciastka walentynkowe w kształcie serduszek to idealny prezent dla zakochanych. Po prostu nie można się im oprzeć, dlatego koniecznie zapisz ten przepis!

Ciastka walentynkowe w kształcie serduszek
Pyszności

11.02.2020 | aktual.: 14.02.2020 13:06

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Składniki:

  1. 150 g mąka krupczatka
  2. 150 g mąka tortowa
  3. 100 g cukier puder
  4. 1 szt. żółtko
  5. 200 g masło prosto z lodówki
  6. 20 g kakao
  7. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta kruchego. W tym celu połącz ze sobą: dwa rodzaje mąki, cukier puder, szczyptę soli,

Obraz

2. ...masło prosto z lodówki i żółtko.

Obraz

3. Kiedy już powstanie ciasto, podziel je 2 części. Pierwszą część owiń folią spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki. Do drugiej części dodaj kakao i dokładnie połącz składniki. Kiedy już nabierze czekoladowego koloru, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na 60 minut.

Obraz

4. Rozwałkuj oba ciasta. Następnie zacznij wycinać małe serduszka.

Obraz

5. Białe serduszka umieść na kakaowym cieście i na odwrót. Ponownie rozwałkuj.

Obraz

6. Wytnij większe serca i umieść je na formie do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 8 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz