Ciastka walentynkowe w kształcie serduszek to idealny prezent dla zakochanych. Po prostu nie można się im oprzeć, dlatego koniecznie zapisz ten przepis!
Pyszności
11.02.2020 | aktual.: 14.02.2020 13:06
Składniki:
150 g mąka krupczatka
150 g mąka tortowa
100 g cukier puder
1 szt. żółtko
200 g masło prosto z lodówki
20 g kakao
1 szczypta sól
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta kruchego. W tym celu połącz ze sobą: dwa rodzaje mąki, cukier puder, szczyptę soli,
2. ...masło prosto z lodówki i żółtko.
3. Kiedy już powstanie ciasto, podziel je 2 części. Pierwszą część owiń folią spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki. Do drugiej części dodaj kakao i dokładnie połącz składniki. Kiedy już nabierze czekoladowego koloru, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na 60 minut.
4. Rozwałkuj oba ciasta. Następnie zacznij wycinać małe serduszka.
5. Białe serduszka umieść na kakaowym cieście i na odwrót. Ponownie rozwałkuj.
6. Wytnij większe serca i umieść je na formie do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 8 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).