Ciastka walentynkowe w kształcie serduszek

Ciastka walentynkowe w kształcie serduszek to idealny prezent dla zakochanych. Po prostu nie można się im oprzeć, dlatego koniecznie zapisz ten przepis!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 150 g mąka krupczatka
  2. 150 g mąka tortowa
  3. 100 g cukier puder
  4. 1 szt. żółtko
  5. 200 g masło prosto z lodówki
  6. 20 g kakao
  7. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta kruchego. W tym celu połącz ze sobą: dwa rodzaje mąki, cukier puder, szczyptę soli,

Obrazek

2. ...masło prosto z lodówki i żółtko.

Obrazek

3. Kiedy już powstanie ciasto, podziel je 2 części. Pierwszą część owiń folią spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki. Do drugiej części dodaj kakao i dokładnie połącz składniki. Kiedy już nabierze czekoladowego koloru, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na 60 minut.

Obrazek

4. Rozwałkuj oba ciasta. Następnie zacznij wycinać małe serduszka.

Obrazek

5. Białe serduszka umieść na kakaowym cieście i na odwrót. Ponownie rozwałkuj.

Obrazek

6. Wytnij większe serca i umieść je na formie do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 8 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej