PrzepisCiasto arbuz na szpinakowym spodzie
Ciasto arbuz na szpinakowym spodzie
Ciasto arbuz na szpinakowym spodzie to genialna kombinacja na wakacyjny deser. Kultowe ciasto jest mega proste w przygotowaniu i świetnie się prezentuje. Czego chcieć więcej?
Pyszności
08.07.2020 | aktual.: 15.03.2024 13:40
Składniki:
Spód szpinakowy
- 180 g szpinak
- 1/3 szkl. olej
- 2 szt. jajka
- 60 g cukier
- 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1,5 szkl. mąka
Serowa wartswa
- 150 ml. wrzątek
- 450 ml śmietanka
- 4 łyżki cukier puder
- 300 g mascarpone
- 1 szt. galaretka krystaliczna
Galaretka truskawkowa
- 2 opakowania galaretka truskawkowa
- 600 ml wrzątek
Sposób przygotowania: