PrzepisCiasto arbuz na szpinakowym spodzie
Ciasto arbuz na szpinakowym spodzie
Pyszności
08.07.2020 12:00, aktual.: 15.03.2024 13:40
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Ciasto arbuz na szpinakowym spodzie to genialna kombinacja na wakacyjny deser. Kultowe ciasto jest mega proste w przygotowaniu i świetnie się prezentuje. Czego chcieć więcej?
Składniki:
Spód szpinakowy
- 180 g szpinak
- 1/3 szkl. olej
- 2 szt. jajka
- 60 g cukier
- 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1,5 szkl. mąka
Serowa wartswa
- 150 ml. wrzątek
- 450 ml śmietanka
- 4 łyżki cukier puder
- 300 g mascarpone
- 1 szt. galaretka krystaliczna
Galaretka truskawkowa
- 2 opakowania galaretka truskawkowa
- 600 ml wrzątek
Sposób przygotowania: