Domowe ciasto Kinder Bueno bez pieczenia

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie domowego ciasta Kinder Bueno bez pieczenia. Niebo w gębie!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 20 szt. herbatniki kakaowe namoczone w mleku
  2. 500 g Nutella
  3. 50-60 szt. herbatniki maślane namoczone w mleku
  4. 600 ml śmietanka 30%
  5. 2 1/2 łyżki masło
  6. 2 łyżki miód
  7. 2 szklanki mleko w proszku
  8. 500 g mascarpone
  9. 100 g orzechy włoskie posiekane

Sposób przygotowania:

1. W blaszce ułóż warstwę herbatników kakaowych namoczonych w mleku. Następnie nasmaruj je 6 łyżkami Nutelli. Ułóż warstwę herbatników maślanych namoczonych w mleku.

Obrazek

2. Do rondelka wlej 200 ml śmietanki 30%, miód, masło i mleko w proszku. Cały czas mieszając, podgrzewaj tak długo, aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Następnie zdejmij rondelek z ognia i dodaj do niego posiekane orzechy laskowe oraz 125 g serka mascarpone.

Obrazek

3. Za pomocą miksera ubij na sztywno 200 ml śmietanki. Następnie dodaj do niej 125 serka mascarpone i dobrze wymieszaj. Dodaj masę do rondelka i dobrze wszystko wymieszaj.

Obrazek

4. Zawartość rondelka przelej do blaszki i ułóż kolejną warstwę herbatników maślanych namoczonych w mleku.

Obrazek

5. Za pomocą miksera ubij na sztywno 200 ml śmietanki 30%. Następnie dodaj 250 g serka mascarpone i 350 g Nutelli. Dokładnie wszystko wymieszaj.

Obrazek

6. Uzyskaną masę wlej do blaszki i wygładź jej wierzch. Włóż do lodówki na minimum 4 godziny.

Obrazek

7. Po 4 godzinach wyjmij gotowe ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.

Obrazek

8. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Uczestniczka "MasterChefa" usmażyła papugorybę. Klima wyczuł to już po pierwszym kęsie
Uczestniczka "MasterChefa" usmażyła papugorybę. Klima wyczuł to już po pierwszym kęsie
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników