Domowe ciasto Kinder Bueno bez pieczenia

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie domowego ciasta Kinder Bueno bez pieczenia. Niebo w gębie!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 20 szt. herbatniki kakaowe namoczone w mleku
  2. 500 g Nutella
  3. 50-60 szt. herbatniki maślane namoczone w mleku
  4. 600 ml śmietanka 30%
  5. 2 1/2 łyżki masło
  6. 2 łyżki miód
  7. 2 szklanki mleko w proszku
  8. 500 g mascarpone
  9. 100 g orzechy włoskie posiekane

Sposób przygotowania:

1. W blaszce ułóż warstwę herbatników kakaowych namoczonych w mleku. Następnie nasmaruj je 6 łyżkami Nutelli. Ułóż warstwę herbatników maślanych namoczonych w mleku.

Obrazek

2. Do rondelka wlej 200 ml śmietanki 30%, miód, masło i mleko w proszku. Cały czas mieszając, podgrzewaj tak długo, aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Następnie zdejmij rondelek z ognia i dodaj do niego posiekane orzechy laskowe oraz 125 g serka mascarpone.

Obrazek

3. Za pomocą miksera ubij na sztywno 200 ml śmietanki. Następnie dodaj do niej 125 serka mascarpone i dobrze wymieszaj. Dodaj masę do rondelka i dobrze wszystko wymieszaj.

Obrazek

4. Zawartość rondelka przelej do blaszki i ułóż kolejną warstwę herbatników maślanych namoczonych w mleku.

Obrazek

5. Za pomocą miksera ubij na sztywno 200 ml śmietanki 30%. Następnie dodaj 250 g serka mascarpone i 350 g Nutelli. Dokładnie wszystko wymieszaj.

Obrazek

6. Uzyskaną masę wlej do blaszki i wygładź jej wierzch. Włóż do lodówki na minimum 4 godziny.

Obrazek

7. Po 4 godzinach wyjmij gotowe ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.

Obrazek

8. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇