Domowe ciasto Kinder Country

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie domowego ciasta Kinder Country. Jest po prostu przepyszne!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 350 ml słodka śmietanka 30%
  2. 250 g serek mascarpone
  3. 2 tabliczki biała czekolada roztopione
  4. 3 szklanki płatki Nestle Kangus
  5. 250 g herbatniki
  6. 2 tabliczki gorzka czekolada roztopiona
Sposób przygotowania:

1. Ubij śmietankę, a następnie dodaj serek mascarpone i wymieszaj na wolnych obrotach miksera. Cały czas mieszając stopniowo dodawaj roztopioną białą czekoladę. Na koniec dodaj 3 szklanki płatków i wymieszaj za pomocą łyżki.

Obrazek

2. Na dnie blaszki lub naczynia wyłożonego papierem do pieczenia połóż herbatniki. Następnie nasmaruj je przygotowaną wcześniej białą masą. Następnie ułóż kolejną warstwę herbatników i polej je roztopioną gorzką czekoladą. Posyp ciasto z wierzchu pozostałą garścią płatków i umieść blaszkę w lodówce na minimum 2 godziny.

Obrazek

3. Ułóż kolejną warstwę herbatników i polej je roztopioną gorzką czekoladą. Posyp ciasto z wierzchu pozostałą garścią płatków i umieść blaszkę w lodówce na minimum 2 godziny.

Obrazek

4. Po 2 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój ciasto na kawałki.

Obrazek
5. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Nie gotuję brukselki w wodzie. Wychodzi delikatniejsza, a jej zapach nie przypomina koszmaru z przedszkola
Nie gotuję brukselki w wodzie. Wychodzi delikatniejsza, a jej zapach nie przypomina koszmaru z przedszkola
Polska zupa uznana za jedną z najgorszych na świecie. W Poznaniu zjesz na 11 listopada
Polska zupa uznana za jedną z najgorszych na świecie. W Poznaniu zjesz na 11 listopada
Tak upieczesz najlepszą wołowinę. Wielu zapomina o ostatnim kroku
Tak upieczesz najlepszą wołowinę. Wielu zapomina o ostatnim kroku
Na 1 listopada przygotuję na wystawny obiad. Mięso jest delikatne, miękkie i zachowuje soczystość
Na 1 listopada przygotuję na wystawny obiad. Mięso jest delikatne, miękkie i zachowuje soczystość
Zamiast zawijać pół dnia, robię takie kotleciki i zalewam sosem. Na Wszystkich Świętych zachwycają każdego
Zamiast zawijać pół dnia, robię takie kotleciki i zalewam sosem. Na Wszystkich Świętych zachwycają każdego
Dzień wcześniej robię aromatyczny gulasz. Na Wszystkich Świętych tylko odgrzewam po przyjściu z cmentarza
Dzień wcześniej robię aromatyczny gulasz. Na Wszystkich Świętych tylko odgrzewam po przyjściu z cmentarza
Ten grzyb rośnie, gdy wszystkie inne się kończą. Jest naprawdę smaczny, a mimo to mało kto go zna
Ten grzyb rośnie, gdy wszystkie inne się kończą. Jest naprawdę smaczny, a mimo to mało kto go zna
Grzybiarze je pomijają. W pierogach lepsze niż podgrzybki
Grzybiarze je pomijają. W pierogach lepsze niż podgrzybki
Nie daj się skusić na kolor, bo skład cię odstraszy. Jesienią kupuj tylko takie suszone owoce
Nie daj się skusić na kolor, bo skład cię odstraszy. Jesienią kupuj tylko takie suszone owoce
W PRL-u rodzice wpychali je nam prosto z wody. Ja robię w pysznej wersji i wszyscy zajadają już ze smakiem
W PRL-u rodzice wpychali je nam prosto z wody. Ja robię w pysznej wersji i wszyscy zajadają już ze smakiem
Dodaj do pomidorówki pod koniec gotowania. Smak będzie pełniejszy, a jej konsystencja aksamitna i delikatna
Dodaj do pomidorówki pod koniec gotowania. Smak będzie pełniejszy, a jej konsystencja aksamitna i delikatna
Zalej jabłka tym płynem. Nie ściemnieją nawet po długich godzinach w śniadaniówce
Zalej jabłka tym płynem. Nie ściemnieją nawet po długich godzinach w śniadaniówce