Domowe ciasto Kinder Country

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie domowego ciasta Kinder Country. Jest po prostu przepyszne!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 350 ml słodka śmietanka 30%
  2. 250 g serek mascarpone
  3. 2 tabliczki biała czekolada roztopione
  4. 3 szklanki płatki Nestle Kangus
  5. 250 g herbatniki
  6. 2 tabliczki gorzka czekolada roztopiona
Sposób przygotowania:

1. Ubij śmietankę, a następnie dodaj serek mascarpone i wymieszaj na wolnych obrotach miksera. Cały czas mieszając stopniowo dodawaj roztopioną białą czekoladę. Na koniec dodaj 3 szklanki płatków i wymieszaj za pomocą łyżki.

Obrazek

2. Na dnie blaszki lub naczynia wyłożonego papierem do pieczenia połóż herbatniki. Następnie nasmaruj je przygotowaną wcześniej białą masą. Następnie ułóż kolejną warstwę herbatników i polej je roztopioną gorzką czekoladą. Posyp ciasto z wierzchu pozostałą garścią płatków i umieść blaszkę w lodówce na minimum 2 godziny.

Obrazek

3. Ułóż kolejną warstwę herbatników i polej je roztopioną gorzką czekoladą. Posyp ciasto z wierzchu pozostałą garścią płatków i umieść blaszkę w lodówce na minimum 2 godziny.

Obrazek

4. Po 2 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój ciasto na kawałki.

Obrazek
5. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Nietypowy składnik zamykam w słoiku. Następnego dnia mam pyszną pastę do kanapki
Nietypowy składnik zamykam w słoiku. Następnego dnia mam pyszną pastę do kanapki
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Ciotka pokazała mi, jak zeszklić cebulę. Jej sekretem jest dodatek, który sypie pod koniec smażenia
Ciotka pokazała mi, jak zeszklić cebulę. Jej sekretem jest dodatek, który sypie pod koniec smażenia