Domowe ciasto Kinder Country

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie domowego ciasta Kinder Country. Jest po prostu przepyszne!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 350 ml słodka śmietanka 30%
  2. 250 g serek mascarpone
  3. 2 tabliczki biała czekolada roztopione
  4. 3 szklanki płatki Nestle Kangus
  5. 250 g herbatniki
  6. 2 tabliczki gorzka czekolada roztopiona
Sposób przygotowania:

1. Ubij śmietankę, a następnie dodaj serek mascarpone i wymieszaj na wolnych obrotach miksera. Cały czas mieszając stopniowo dodawaj roztopioną białą czekoladę. Na koniec dodaj 3 szklanki płatków i wymieszaj za pomocą łyżki.

Obrazek

2. Na dnie blaszki lub naczynia wyłożonego papierem do pieczenia połóż herbatniki. Następnie nasmaruj je przygotowaną wcześniej białą masą. Następnie ułóż kolejną warstwę herbatników i polej je roztopioną gorzką czekoladą. Posyp ciasto z wierzchu pozostałą garścią płatków i umieść blaszkę w lodówce na minimum 2 godziny.

Obrazek

3. Ułóż kolejną warstwę herbatników i polej je roztopioną gorzką czekoladą. Posyp ciasto z wierzchu pozostałą garścią płatków i umieść blaszkę w lodówce na minimum 2 godziny.

Obrazek

4. Po 2 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój ciasto na kawałki.

Obrazek
5. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Świąteczne gołąbki piekę tylko w takiej temperaturze. Kapusta jest mięciutka i delikatna, a farsz nie za suchy
Świąteczne gołąbki piekę tylko w takiej temperaturze. Kapusta jest mięciutka i delikatna, a farsz nie za suchy
Robię zamiast makowca. Gościom z wrażenia aż opada szczęka
Robię zamiast makowca. Gościom z wrażenia aż opada szczęka
Sekretny przepis Makłowicza. Jeden składnik zmienia smak grzybowej
Sekretny przepis Makłowicza. Jeden składnik zmienia smak grzybowej
Wiele osób popełnia te błędy. To przez to zakwas pleśnieje
Wiele osób popełnia te błędy. To przez to zakwas pleśnieje
Na Podkarpaciu dodają do grochu. Mało postne, ale wszyscy się zajadają
Na Podkarpaciu dodają do grochu. Mało postne, ale wszyscy się zajadają
Najlepsza surówka do smażonej ryby. Przyjemnie chrupie i podkreśla smak
Najlepsza surówka do smażonej ryby. Przyjemnie chrupie i podkreśla smak
Smaczna ryba prawie bez ości i intensywnego zapachu. Mówią o niej "morski kurczak"
Smaczna ryba prawie bez ości i intensywnego zapachu. Mówią o niej "morski kurczak"
Chrupiące paszteciki w cieście francuskim. Jeden błąd może sprawić, że nie wyrosną
Chrupiące paszteciki w cieście francuskim. Jeden błąd może sprawić, że nie wyrosną
W Neapolu się zajadają. Dawniej był obiad dla najbiedniejszych
W Neapolu się zajadają. Dawniej był obiad dla najbiedniejszych
Bez tego dania nie siada do stołu. Zdradził nam rodzinny przepis i przestrzega przed jednym
Bez tego dania nie siada do stołu. Zdradził nam rodzinny przepis i przestrzega przed jednym
Wigilijny wypiek z Lubelszczyzny. W farszu z Perkowic jest kapusta, grzyby i jeszcze 1 składnik
Wigilijny wypiek z Lubelszczyzny. W farszu z Perkowic jest kapusta, grzyby i jeszcze 1 składnik
Ta sałatka podbija TikToka. Konkurencja dla jarzynowej
Ta sałatka podbija TikToka. Konkurencja dla jarzynowej
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀