PrzepisDeseryDomowe ciasto Kinder Country
Domowe ciasto Kinder Country
Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie domowego ciasta Kinder Country. Jest po prostu przepyszne!
Pyszności
03.01.2017 | aktual.: 15.03.2024 13:49
Składniki:
- 350 ml słodka śmietanka 30%
- 250 g serek mascarpone
- 2 tabliczki biała czekolada roztopione
- 3 szklanki płatki Nestle Kangus
- 250 g herbatniki
- 2 tabliczki gorzka czekolada roztopiona
Sposób przygotowania:
1. Ubij śmietankę, a następnie dodaj serek mascarpone i wymieszaj na wolnych obrotach miksera. Cały czas mieszając stopniowo dodawaj roztopioną białą czekoladę. Na koniec dodaj 3 szklanki płatków i wymieszaj za pomocą łyżki.
2. Na dnie blaszki lub naczynia wyłożonego papierem do pieczenia połóż herbatniki. Następnie nasmaruj je przygotowaną wcześniej białą masą. Następnie ułóż kolejną warstwę herbatników i polej je roztopioną gorzką czekoladą. Posyp ciasto z wierzchu pozostałą garścią płatków i umieść blaszkę w lodówce na minimum 2 godziny.
3. Ułóż kolejną warstwę herbatników i polej je roztopioną gorzką czekoladą. Posyp ciasto z wierzchu pozostałą garścią płatków i umieść blaszkę w lodówce na minimum 2 godziny.
4. Po 2 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój ciasto na kawałki.
5. Smacznego!