Ciasto Kinder Maxi King bez pieczenia

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie domowego ciasta Kinder Maxi King bez pieczenia. Pychotka to mało powiedziane...

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 150 g orzechy laskowe posiekane
  2. 1 1/4 szklanki mleko
  3. 3/4 szklanki cukier
  4. 32 g cukier waniliowy
  5. 1 1/2 kostki masło
  6. 400 g mleko w proszku
  7. 400 g herbatniki maślane
  8. 500 g masa kajmakowa
  9. 2 tabliczki czekolada mleczna
Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej patelnię, a następnie wrzuć na nią posiekane orzechy laskowe. Podsmaż je, a następnie zdejmij patelnię z ognia.

Obrazek

2. W garnuszku zagotuj ze sobą 1 szklankę mleka, cukier i cukier waniliowy. Następnie zdejmij z ognia i odstaw mieszankę do ostygnięcia.

Obrazek

3. Za pomocą miksera ubij miękkie masło na puszystą masę, a następnie dodaj ostudzoną wcześniej mieszankę i mleko w proszku. Miksuj tak długo, aż masa będzie miała jednolitą konsystencję.

Obrazek

4. W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układaj kolejno warstwami: herbatniki maślane, biała masa, herbatniki maślane, masa kajmakowa, biała masa i herbatniki maślane.

Obrazek

5. Rozgrzej garnek, a następnie wlej do niego 1/4 szklanki mleka. Dodaj czekoladę mleczną. Kiedy czekolada się rozpuści, dodaj podsmażone wcześniej orzechy laskowe i dobrze wymieszaj.

Obrazek

6. Polewę czekoladową wylej na wierzch ciasta. Włóż blaszkę do lodówki na minimum 3 godziny.

Obrazek

7. Po 3 godzinach wyjmij gotowe ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.

Obrazek
8. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Nie gotuję brukselki w wodzie. Wychodzi delikatniejsza, a jej zapach nie przypomina koszmaru z przedszkola
Nie gotuję brukselki w wodzie. Wychodzi delikatniejsza, a jej zapach nie przypomina koszmaru z przedszkola
Polska zupa uznana za jedną z najgorszych na świecie. W Poznaniu zjesz na 11 listopada
Polska zupa uznana za jedną z najgorszych na świecie. W Poznaniu zjesz na 11 listopada
Tak upieczesz najlepszą wołowinę. Wielu zapomina o ostatnim kroku
Tak upieczesz najlepszą wołowinę. Wielu zapomina o ostatnim kroku
Na 1 listopada przygotuję na wystawny obiad. Mięso jest delikatne, miękkie i zachowuje soczystość
Na 1 listopada przygotuję na wystawny obiad. Mięso jest delikatne, miękkie i zachowuje soczystość
Zamiast zawijać pół dnia, robię takie kotleciki i zalewam sosem. Na Wszystkich Świętych zachwycają każdego
Zamiast zawijać pół dnia, robię takie kotleciki i zalewam sosem. Na Wszystkich Świętych zachwycają każdego
Dzień wcześniej robię aromatyczny gulasz. Na Wszystkich Świętych tylko odgrzewam po przyjściu z cmentarza
Dzień wcześniej robię aromatyczny gulasz. Na Wszystkich Świętych tylko odgrzewam po przyjściu z cmentarza
Ten grzyb rośnie, gdy wszystkie inne się kończą. Jest naprawdę smaczny, a mimo to mało kto go zna
Ten grzyb rośnie, gdy wszystkie inne się kończą. Jest naprawdę smaczny, a mimo to mało kto go zna
Grzybiarze je pomijają. W pierogach lepsze niż podgrzybki
Grzybiarze je pomijają. W pierogach lepsze niż podgrzybki
Nie daj się skusić na kolor, bo skład cię odstraszy. Jesienią kupuj tylko takie suszone owoce
Nie daj się skusić na kolor, bo skład cię odstraszy. Jesienią kupuj tylko takie suszone owoce
W PRL-u rodzice wpychali je nam prosto z wody. Ja robię w pysznej wersji i wszyscy zajadają już ze smakiem
W PRL-u rodzice wpychali je nam prosto z wody. Ja robię w pysznej wersji i wszyscy zajadają już ze smakiem
Dodaj do pomidorówki pod koniec gotowania. Smak będzie pełniejszy, a jej konsystencja aksamitna i delikatna
Dodaj do pomidorówki pod koniec gotowania. Smak będzie pełniejszy, a jej konsystencja aksamitna i delikatna
Zalej jabłka tym płynem. Nie ściemnieją nawet po długich godzinach w śniadaniówce
Zalej jabłka tym płynem. Nie ściemnieją nawet po długich godzinach w śniadaniówce