Ciasto Kinder Maxi King bez pieczenia

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie domowego ciasta Kinder Maxi King bez pieczenia. Pychotka to mało powiedziane...

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 150 g orzechy laskowe posiekane
  2. 1 1/4 szklanki mleko
  3. 3/4 szklanki cukier
  4. 32 g cukier waniliowy
  5. 1 1/2 kostki masło
  6. 400 g mleko w proszku
  7. 400 g herbatniki maślane
  8. 500 g masa kajmakowa
  9. 2 tabliczki czekolada mleczna
Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej patelnię, a następnie wrzuć na nią posiekane orzechy laskowe. Podsmaż je, a następnie zdejmij patelnię z ognia.

Obrazek

2. W garnuszku zagotuj ze sobą 1 szklankę mleka, cukier i cukier waniliowy. Następnie zdejmij z ognia i odstaw mieszankę do ostygnięcia.

Obrazek

3. Za pomocą miksera ubij miękkie masło na puszystą masę, a następnie dodaj ostudzoną wcześniej mieszankę i mleko w proszku. Miksuj tak długo, aż masa będzie miała jednolitą konsystencję.

Obrazek

4. W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układaj kolejno warstwami: herbatniki maślane, biała masa, herbatniki maślane, masa kajmakowa, biała masa i herbatniki maślane.

Obrazek

5. Rozgrzej garnek, a następnie wlej do niego 1/4 szklanki mleka. Dodaj czekoladę mleczną. Kiedy czekolada się rozpuści, dodaj podsmażone wcześniej orzechy laskowe i dobrze wymieszaj.

Obrazek

6. Polewę czekoladową wylej na wierzch ciasta. Włóż blaszkę do lodówki na minimum 3 godziny.

Obrazek

7. Po 3 godzinach wyjmij gotowe ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.

Obrazek
8. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Dodaj 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Dodaj 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Teściowa zawsze trzyma się tej zasady, jak robi skwarki. Podaje do pierogów lub na smalec
Teściowa zawsze trzyma się tej zasady, jak robi skwarki. Podaje do pierogów lub na smalec
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów