PrzepisDeseryCynamonowe jabłuszka

Cynamonowe jabłuszka

Uwielbiamy jabłka, dlatego dziś postanowiliśmy połączyć je z pysznym ciastem drożdżowym oraz cynamonem i brązowym cukrem.

Cynamonowe jabłuszka
Pyszności

09.01.2019 | aktual.: 26.09.2023 13:17

Składniki:

  1. ciasto drożdżowe
  2. 4 szt. jabłka
  3. 1/2 szkl. masło roztopione
  4. 1/2 szkl. cukier z cynamonem

Sposób przygotowania:

1. Usuń wewnętrzną część jabłek. Następnie rozprowadź w środku roztopione masło oraz mieszankę brązowego cukru z cynamonem.

Obraz

2. Z ciasta drożdżowego wytnij pasy, które posmaruj najpierw roztopionym masłem, a potem mieszanką cukru i cynamonu.

Obraz

3. Zwiń w rulon i umieść w jabłkach. Wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie