Wszyscy smakosze makaronów pokochają ten szybki i specyficzny przepis. Wyjątkowo delikatny smak

Makaron jest prawdopodobnie jedną z ulubionych potraw całej ludzkości. Istnieją niezliczone przepisy na dania tego typu i na pewno każdy z Was właśnie w tej chwili myśli o swojej ulubionej paście.

Obrazek
Frania

Mamy dla Was pomysł na to, jak urozmaicić makaron i sprawić, aby był jeszcze bardziej wyjątkowy.

Składniki:

- 3 łyżki masła

- 1 ząbek czosnku

- szczypta chilli

- 0,2 l czerwonego wina

- garść pistacji

- cienkie spaghetti

Wrzuć makaron do gotującej się i osolonej wody. W tym samym czasie 1 łyżkę masła wrzuć na patelnię wraz z drobno posiekanym ząbkiem czosnku.

1

Po 3 minutach dodaj do masła chilli i wlej czerwone wino.

2

Wrzuć do patelni makaron. Nie musi być ugotowany, ponieważ dojdzie w winie i wchłonie tym samym jego aromat. To prawda, ten widok jest trochę niepokojący, ale wynik będzie mówił same za siebie. Obiecuję!

3

Teraz trzeba tylko posiekać pistacje - możesz to zrobić, gdy makaron będzie się gotować na patelni przez około 3-4 minuty. Na samy koniec dodaj do niego 2 łyżki masła, co sprawi, że nadasz mu kremowej konsystencji.

4

Teraz czerwone spaghetti włóż do miseczki, posyp je posiekanymi pistacjami. Sam zobaczysz, że to połączenie smaków będzie nieziemskie!

5

Sprawdzi się na romantycznej kolacji, koniecznie spróbuj i daj znać, czy smakowało.

Wybrane dla Ciebie

Robię domową wędlinę z indyka. Smakuje dużo lepiej niż te ze sklepu
Robię domową wędlinę z indyka. Smakuje dużo lepiej niż te ze sklepu
Ścieram do ziemniaków. Tego triku nauczyła mnie podhalańska gaździna
Ścieram do ziemniaków. Tego triku nauczyła mnie podhalańska gaździna
Na obiad robię kurczaka po gruzińsku. Sos tak pyszny, że talerz czyszczę chlebem
Na obiad robię kurczaka po gruzińsku. Sos tak pyszny, że talerz czyszczę chlebem
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Niektórzy na nim smażą, a ja dodaję do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i soczyste
Niektórzy na nim smażą, a ja dodaję do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i soczyste
Ścieram na dużych oczkach i dodaję do mięsa. Po chwili mam górę kotletów poznańskich
Ścieram na dużych oczkach i dodaję do mięsa. Po chwili mam górę kotletów poznańskich
Najczęstsze błędy podczas gotowania makaronu. To dlatego się skleja i jest niesmaczny
Najczęstsze błędy podczas gotowania makaronu. To dlatego się skleja i jest niesmaczny
Nuggetsy, które nie mają nic wspólnego z kurczakiem. A bardziej wciągają
Nuggetsy, które nie mają nic wspólnego z kurczakiem. A bardziej wciągają