Pyszności
13.05.2021 12:00, aktual.: 16.10.2023 08:54
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
W naszej kuchni powstał dziś wyjątkowy deser na zimno. Nie dość, że skrywa nietypową i ciekawą zarazem niespodziankę, to jeszcze jest w 100 % fitowy!
Masę z orzechów do naszego deseru przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Składniki:
Warstwa wewnętrzna
- 1 opakowanie galaretka ametystowa
- 150 g jeżyny
- 200 g borówka amerykańska
- 70 g czerwona porzeczka
- 80 g ciemne winogrono
Biała warstwa
- 800 ml mleczko kokosowe
- 2 łyżki agar agar
- 80 g ksylitol/erytrytol
- 200 g orzechy nerkowca namoczone
Biszkopt
- 3 szt. jajka
- 40 g ksylitol/erytrytol
- 10 g ciemne kakao
- 30 g mąka ryżowa
Warstwa wierzchnia
- 1\2 opakowanie galaretka ametystowa
- 100 g borówka amerykańska
Sposób przygotowania: