1. Cały proces rozpocznij od umieszczenia owoców w formie do pieczenia. Po czym zalej całość galaretką ametystową i wstaw do lodówki do schłodzenia.
2. W międzyczasie przygotuj biszkopt. W tym celu ubij białka z ksylitolem. Następnie dodaj do miski: żółtka, mąkę ryżową i kakao.
3. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia, po czym wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
4. Czas na mieszankę z orzechami nerkowca, którą przygotujesz przy pomocy blendera próżniowego. Umieść w urządzeniu: orzechy nerkowca, ksylitol, mleczko kokosowe i agar agar. Następnie zagotuj mieszankę na palniku.
5. Na ostudzonym biszkopcie umieść owoce z galaretką ametystową.
6. Przerwę pomiędzy biszkoptem, a mieszanką owocową wypełnij masą z orzechów nerkowca. Na wierzchu rozsyp borówki amerykańskie, po czym wstaw do lodówki do schłodzenia.
7. Po 30 minutach umieść na deserze ostatnią warstwę z galaretki. I chłodź po raz ostatni przez 3-4 godziny.