Domowa galaretka w malinowym wydaniu

Tym razem mamy dla Ciebie przepis na pyszny deser dla malucha. Będzie to domowa galaretka z malinowym akcentem. Palce lizać ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 500 g maliny mrożone
  2. 230 ml woda
  3. 30 g żelatyna
  4. 1,5 szkl. cukier
  5. 2 łyżeczki sok z cytryny

Sposób przygotowania:

1. Umieść maliny w garnku i ustaw na palniku. Gotuj je ok. 15 minut.

Obrazek

2. Następnie przy pomocy sitka i łyżki uzyskaj puree malinowe.

Obrazek

3. W drugim garnku zalej żelatynę wodą. Odstaw do napęcznienia.

Obrazek

4. Następnie umieść garnek na palniku. Po chwili dodaj cukier i sok z cytryny. Gotuj mieszankę na małym ogniu ok. 15 minut.

Obrazek

5. Zdejmij garnek z palnika i usuń powstały kożuch na wierzchu. Dodaj malinowy mus. Przelej mieszankę do formy, którą wcześniej powinnaś wyłożyć folią spożywczą.

Obrazek

6. Kiedy mieszanka ostygnie, wstaw ją do lodówki na kilka godzin.

Obrazek

7. I malinowa galaretka jest już gotowa!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Bez tej potrawy nie ma Wigilii. Niemal każda śląska rodzina przygotowuje aż 10 litrów
Bez tej potrawy nie ma Wigilii. Niemal każda śląska rodzina przygotowuje aż 10 litrów
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟