Gwiazda "Barw szczęścia" zrezygnowała z 1 produktu. Kilogramy zaczęły lecieć, jak szalone

Elżbieta Romanowska zmieniła swoją dotychczasową dietę. Jako aktorce zależy jej na zdrowiu i zadbaniu o siebie oraz swoją sylwetkę. Zdradziła, że odstawienie tego jednego produktu sprawiło, że kilogramy zaczęły lecieć jak szalone.  

Gwiazda "Barw szczęścia" zrezygnowała z jednego produktu. Kilogramy zaczęły lecieć, jak szalone. Fot. instagram/elaromanowskaGwiazda "Barw szczęścia" zrezygnowała z jednego produktu. Kilogramy zaczęły lecieć, jak szalone. Fot. instagram/elaromanowska
SKOMENTUJ

Lato zbliża się wielkimi krokami, więc wiele osób ma w planach zrzucenie zbędnych kilogramów. Bezustannie szukamy więc sposobów na to, by pozbyć się m.in. oponki na brzuchu i dopiąć się w ulubionych spodenkach z lata. Patent Eli Romanowskiej na odchudzanie jest warty wypróbowania.

Ela Romanowska zdradziła patent na odchudzanie. Zrezygnuj z tego jednego produktu

Patentem Eli Romanowskiej na utratę wagi jest m.in. odpowiednia dieta. Przyznała, że choć nie miała problemu ze swoją wagą, to postanowiła zmienić swoje nawyki dla zdrowia. Po tym, jak zrezygnowała z jedzenia mięsa, zauważyła, że zbędne kilogramy lecą w dół jak szalone, a jej samopoczucie znacznie się poprawiło.

Zamiast mięsa wprowadziła do swojej diety więcej ryb, owoców morza oraz warzyw i owoców. Dodatkowo postanowiła zadbać o swoją kondycję. W drodze do sukcesu pomogła jej też jazda na rowerze.

Czy niejedzenie mięsa jest zdrowe? Są wady i zalety takiego odżywiania

Niejedzenie mięsa niesie ze sobą wiele zalet, ale i wad. Na szczęście tych pierwszych jest znacznie więcej. Przede wszystkim dzięki tej diecie zmniejszamy ryzyko zachorowania na poważne choroby – na przykład na raka, czy cukrzycę. Poza tym dzięki takiej diecie nasze jelita będą zdrowsze, a wypróżnianie się łatwiejsze. Dieta wegetariańska sprawia również, że mamy niższy poziom cholesterolu we krwi i szybciej uda nam się schudnąć.

Warto jednak pamiętać, że dieta pozbawiona mięsa nie dla wszystkich może być w pełni bezpieczna. Do naszego organizmu może być dostarczanych za mało niektórych witamin i składników mineralnych, które trzeba dostarczyć - na przykład żelaza czy wapnia. Można zrobić to pomocą suplementów.

Wybrane dla Ciebie

Jak cebula wpływa na organizm? Mało kto ma tego świadomość
Jak cebula wpływa na organizm? Mało kto ma tego świadomość
Bób po sycylijsku zawładnął moją kuchnią. Robię go niemal codziennie
Bób po sycylijsku zawładnął moją kuchnią. Robię go niemal codziennie
Co się stanie z twoim ciałem, gdy codziennie zjesz ogórka kiszonego? Wielu nie ma świadomości
Co się stanie z twoim ciałem, gdy codziennie zjesz ogórka kiszonego? Wielu nie ma świadomości
Już w sklepie zauważysz, czy arbuz był sztucznie pędzony. Jeden szczegół to zdradza
Już w sklepie zauważysz, czy arbuz był sztucznie pędzony. Jeden szczegół to zdradza
Młoda kapusta do słoików. Dorzuć te dodatki, a zjesz szybciej niż doniesiesz do spiżarni
Młoda kapusta do słoików. Dorzuć te dodatki, a zjesz szybciej niż doniesiesz do spiżarni
Ciasto z truskawkami od Magdy Gessler. Przepis banalny, a smak i wygląd jak z najlepszej cukierni
Ciasto z truskawkami od Magdy Gessler. Przepis banalny, a smak i wygląd jak z najlepszej cukierni
Leczo i zwykły gulasz mogą się przy nim schować. Odkąd jadłam w Bułgarii, robię co chwilę
Leczo i zwykły gulasz mogą się przy nim schować. Odkąd jadłam w Bułgarii, robię co chwilę
Lepsza niż malina i truskawka. W Polsce mało znana, a bardzo zdrowa i rośnie nawet na balkonie
Lepsza niż malina i truskawka. W Polsce mało znana, a bardzo zdrowa i rośnie nawet na balkonie
Ten chleb można jeść bez wyrzutów sumienia. Jest pyszny, a nie ma drożdży i glutenu
Ten chleb można jeść bez wyrzutów sumienia. Jest pyszny, a nie ma drożdży i glutenu
Bez mięsa, a znika ze stołu w mgnieniu oka. Nawet węgierskie leczo mi tak nie smakuje
Bez mięsa, a znika ze stołu w mgnieniu oka. Nawet węgierskie leczo mi tak nie smakuje
Kopytka z ziemniaków są już niemodne. Robię je z innego warzywa i każdy chwali
Kopytka z ziemniaków są już niemodne. Robię je z innego warzywa i każdy chwali
Już nie boczek i cebula. Teraz robię jajecznicę z innym składnikiem i jest o niebo lepsza
Już nie boczek i cebula. Teraz robię jajecznicę z innym składnikiem i jest o niebo lepsza