Gwiazda "Barw szczęścia" zrezygnowała z 1 produktu. Kilogramy zaczęły lecieć, jak szalone

Elżbieta Romanowska zmieniła swoją dotychczasową dietę. Jako aktorce zależy jej na zdrowiu i zadbaniu o siebie oraz swoją sylwetkę. Zdradziła, że odstawienie tego jednego produktu sprawiło, że kilogramy zaczęły lecieć jak szalone.  

Gwiazda "Barw szczęścia" zrezygnowała z jednego produktu. Kilogramy zaczęły lecieć, jak szalone. Fot. instagram/elaromanowskaGwiazda "Barw szczęścia" zrezygnowała z jednego produktu. Kilogramy zaczęły lecieć, jak szalone. Fot. instagram/elaromanowska

Lato zbliża się wielkimi krokami, więc wiele osób ma w planach zrzucenie zbędnych kilogramów. Bezustannie szukamy więc sposobów na to, by pozbyć się m.in. oponki na brzuchu i dopiąć się w ulubionych spodenkach z lata. Patent Eli Romanowskiej na odchudzanie jest warty wypróbowania.

Ela Romanowska zdradziła patent na odchudzanie. Zrezygnuj z tego jednego produktu

Patentem Eli Romanowskiej na utratę wagi jest m.in. odpowiednia dieta. Przyznała, że choć nie miała problemu ze swoją wagą, to postanowiła zmienić swoje nawyki dla zdrowia. Po tym, jak zrezygnowała z jedzenia mięsa, zauważyła, że zbędne kilogramy lecą w dół jak szalone, a jej samopoczucie znacznie się poprawiło.

Zamiast mięsa wprowadziła do swojej diety więcej ryb, owoców morza oraz warzyw i owoców. Dodatkowo postanowiła zadbać o swoją kondycję. W drodze do sukcesu pomogła jej też jazda na rowerze.

Czy niejedzenie mięsa jest zdrowe? Są wady i zalety takiego odżywiania

Niejedzenie mięsa niesie ze sobą wiele zalet, ale i wad. Na szczęście tych pierwszych jest znacznie więcej. Przede wszystkim dzięki tej diecie zmniejszamy ryzyko zachorowania na poważne choroby – na przykład na raka, czy cukrzycę. Poza tym dzięki takiej diecie nasze jelita będą zdrowsze, a wypróżnianie się łatwiejsze. Dieta wegetariańska sprawia również, że mamy niższy poziom cholesterolu we krwi i szybciej uda nam się schudnąć.

Warto jednak pamiętać, że dieta pozbawiona mięsa nie dla wszystkich może być w pełni bezpieczna. Do naszego organizmu może być dostarczanych za mało niektórych witamin i składników mineralnych, które trzeba dostarczyć - na przykład żelaza czy wapnia. Można zrobić to pomocą suplementów.

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy