Faszerowane i zapiekane papryki

Szybka i pyszna przekąska? Bardzo proszę - oto same pyszności ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 szt. papryka różne kolory
  2. 2 szt. pierś z kurczaka upieczony i podzielony na mniejsze części
  3. 100 g ryż ugotowany
  4. 1 szt. brokuł podgotowany
  5. 1/2 szkl. mozzarella
  6. 1 łyżeczka oregano
  7. 1/2 łyżeczki pieprz
  8. 1 łyżeczka czosnek w proszku
  9. 1 łyżeczka sól
  10. 1 szkl. woda
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą ugotowanego i podzielonego kurczaka, ugotowany ryż, brokuł oraz mozzarellę.

Obrazek

2. Następnie dodaj oregano, pieprz, czosnek w proszku i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Papryki podziel na pół i nafaszeruj je przygotowaną wcześniej mieszanką.

Obrazek

4. Do formy do pieczenia wlej wodę. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temperatura 180 stopni) - 20 minut pod przykryciem, 10 minut bez.

Obrazek

5. I to wszystko!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Uczestniczka "MasterChefa" usmażyła papugorybę. Klima wyczuł to już po pierwszym kęsie
Uczestniczka "MasterChefa" usmażyła papugorybę. Klima wyczuł to już po pierwszym kęsie
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników