WAŻNE
TERAZ

Jakie gwarancje bezpieczeństwa dla Ukrainy? To kluczowy element ustaleń ze spotkania w Berlinie

Faszerowany kurczak w boczkowych kokardkach

Oto pomysł na pyszny obiad, który z pewnością na stałe zagości w Waszych domach. Ślinka cieknie od samego patrzenia ??

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. filet z kurczaka
  2. 1 szt. żółta papryka pokrojona w kostkę
  3. 100 g ryż basmati ugotowany
  4. 1 łyżeczka sos sojowy
  5. 6 plastrów boczek
  6. 1 szt. cebula pokrojona w kostkę
  7. 2 łyżki oliwa z oliwek
  8. 1 łyżeczka słodka papryka
  9. 1/2 łyżeczki czosnek granulowany
  10. 1 łyżeczka cebula suszona
  11. 1 szczypta sól
  12. 1 szczypta pieprz
  13. 2 ząbki czosnek
Sposób przygotowania:

1. Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę.

Obrazek

2. W filetach z kurczaka stwórz kieszonki. Następnie polej je oliwą z oliwek i dopraw następującymi przyprawami: słodką papryką, czosnkiem granulowanym, cebulą suszoną, solą oraz pieprzem.

Obrazek

3. Podsmaż mięso na patelni i odstaw na bok.

Obrazek

4. Na tej samej patelni połącz ze sobą cebulę, czosnek i żółtą paprykę oraz ugotowany ryż i sos sojowy

Obrazek

5. Gotową mieszanką nafaszeruj filety. Następnie z plastrów boczku stwórz 3 kokardki. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza przez 20 minut.

Obrazek

6. Przygotowanego kurczaka możesz podawać z ulubionymi dodatkami. My postawiliśmy na sałatkę.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Kroję w kostkę i obtaczam w słodkiej glazurze. Ani grama mięsa, a rodzina zawsze prosi o dokładkę
Kroję w kostkę i obtaczam w słodkiej glazurze. Ani grama mięsa, a rodzina zawsze prosi o dokładkę
Mają śmieszną nazwę i przypominają pierogi. Robią furorę w moich rodzinnych stronach
Mają śmieszną nazwę i przypominają pierogi. Robią furorę w moich rodzinnych stronach
Tak na święta marynuję karpia. Po upieczeniu jest pyszny i złocisty
Tak na święta marynuję karpia. Po upieczeniu jest pyszny i złocisty
Sos z szynki robię z przepisu babci. Idealny do ziemniaków i klusek
Sos z szynki robię z przepisu babci. Idealny do ziemniaków i klusek
Szybka i prosta pasta twarogowa. To jedno z najlepszych smarowideł do chleba
Szybka i prosta pasta twarogowa. To jedno z najlepszych smarowideł do chleba
Zamówiłam w restauracji. Wielu na samą myśl o tym daniu przechodzą ciarki
Zamówiłam w restauracji. Wielu na samą myśl o tym daniu przechodzą ciarki
Bułgarzy sypią do wszystkiego. Potrafi rozruszać najbardziej leniwe jelita
Bułgarzy sypią do wszystkiego. Potrafi rozruszać najbardziej leniwe jelita
Placki z cukinii podaję z nietypowym dodatkiem. Genialnie podbija smak
Placki z cukinii podaję z nietypowym dodatkiem. Genialnie podbija smak
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Zwróć na to uwagę w sklepie. Tak wybierzesz najlepsze bakalie
Zwróć na to uwagę w sklepie. Tak wybierzesz najlepsze bakalie
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯