Faszerowany kurczak w boczkowych kokardkach

Oto pomysł na pyszny obiad, który z pewnością na stałe zagości w Waszych domach. Ślinka cieknie od samego patrzenia ??

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. filet z kurczaka
  2. 1 szt. żółta papryka pokrojona w kostkę
  3. 100 g ryż basmati ugotowany
  4. 1 łyżeczka sos sojowy
  5. 6 plastrów boczek
  6. 1 szt. cebula pokrojona w kostkę
  7. 2 łyżki oliwa z oliwek
  8. 1 łyżeczka słodka papryka
  9. 1/2 łyżeczki czosnek granulowany
  10. 1 łyżeczka cebula suszona
  11. 1 szczypta sól
  12. 1 szczypta pieprz
  13. 2 ząbki czosnek
Sposób przygotowania:

1. Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę.

Obrazek

2. W filetach z kurczaka stwórz kieszonki. Następnie polej je oliwą z oliwek i dopraw następującymi przyprawami: słodką papryką, czosnkiem granulowanym, cebulą suszoną, solą oraz pieprzem.

Obrazek

3. Podsmaż mięso na patelni i odstaw na bok.

Obrazek

4. Na tej samej patelni połącz ze sobą cebulę, czosnek i żółtą paprykę oraz ugotowany ryż i sos sojowy

Obrazek

5. Gotową mieszanką nafaszeruj filety. Następnie z plastrów boczku stwórz 3 kokardki. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza przez 20 minut.

Obrazek

6. Przygotowanego kurczaka możesz podawać z ulubionymi dodatkami. My postawiliśmy na sałatkę.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe