Fishburger

Kanapka z dorszem to idealne połączenie, w którym znajdziecie same pyszności! Po prostu palce lizać! ??

Obrazek
Pyszności
SKOMENTUJ

Składniki:

Sos

  1. 3 łyżki majonez
  2. 3 łyżki jogurt grecki
  3. 2-3 szt. ogórki konserwowe pokrojone w kostkę
  4. 1 szczypta sól
  5. 1 szczypta pieprz

Główne składniki

  1. 2 szt. filet z dorsza
  2. 2 szt. jajka
  3. 1/2 szkl. mąka pszenna
  4. 1 łyżka pieprz grubo mielony
  5. 1 łyżka sól
  6. 1/2 szkl. bułka tarta
  7. 1 łyżka czosnek granulowany
  8. 4 szt. liście sałaty
  9. 4 szt. ser topiony w plastrach
  10. 2 szt. bułki do burgerów

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj trzy miseczki. W pierwszej połącz ze sobą bułkę tartą i czosnek. W drugiej - mąkę, sól i pieprz, a w trzeciej rozbij dwa jajka.

Obrazek

2. Obtocz dorsza w mące, jajkach i bułce tartej. Następnie wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 170 stopni).

Obrazek

3. Czas na sos. W tym celu połącz ze sobą jogurt grecki, majonez, ogórki konserwowe, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Teraz zajmij się bułką, którą przed połączeniem ze składnikami, powinnaś przygotować w opiekaczu. Następnie rozprowadź sos, dodaj sałatę, żółty ser, upieczonego dorsza i kiełki.

Obrazek

5. Przykryj drugą częścią kanapki i to wszystko!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Gołąbki, które smakują jak u babci. A robi się je dużo łatwiej
Gołąbki, które smakują jak u babci. A robi się je dużo łatwiej
Postaw na naleśniki jogurtowe. Mają nieco inny smak niż klasyczne, ale są wspaniałe
Postaw na naleśniki jogurtowe. Mają nieco inny smak niż klasyczne, ale są wspaniałe
Nie potrzebujesz mąki, cukru ani piekarnika. Te ciasteczka robią się same!
Nie potrzebujesz mąki, cukru ani piekarnika. Te ciasteczka robią się same!
Do obiadu robię młodą kapustę na ciepło. Nikt nawet nie pyta o surówkę
Do obiadu robię młodą kapustę na ciepło. Nikt nawet nie pyta o surówkę
Jak rozbić kotlety bez tłuczka? Każda dobra gospodyni zna ten prosty patent
Jak rozbić kotlety bez tłuczka? Każda dobra gospodyni zna ten prosty patent
Nie spleśnieje i nie będzie twardy. Ekspertka radzi, jak trzeba przechowywać ser
Nie spleśnieje i nie będzie twardy. Ekspertka radzi, jak trzeba przechowywać ser
Przed wojną zupę ogórkową robiło się z 5 składników. Ten przepis nie ma sobie równych
Przed wojną zupę ogórkową robiło się z 5 składników. Ten przepis nie ma sobie równych
Magda Gessler zdradziła swój patent na karkówkę. To dlatego wychodzi krucha i aromatyczna
Magda Gessler zdradziła swój patent na karkówkę. To dlatego wychodzi krucha i aromatyczna
W PRL-u zajadaliśmy się nią latem. Powód jej nazwy do dziś bawi do łez
W PRL-u zajadaliśmy się nią latem. Powód jej nazwy do dziś bawi do łez
Makłowicz kruszy do masy na placki ziemniaczane. Wychodzą pulchne i lżejsze, ale bardziej sycą
Makłowicz kruszy do masy na placki ziemniaczane. Wychodzą pulchne i lżejsze, ale bardziej sycą
Pilny komunikat dla klientów Lidla. Nie pij, a nawet nie otwieraj tego napoju
Pilny komunikat dla klientów Lidla. Nie pij, a nawet nie otwieraj tego napoju
Czy można jeść groszek cukrowy na surowo? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy można jeść groszek cukrowy na surowo? Wyjaśnijmy to raz na zawsze