Gołąbki bez zawijania z patelni

Lubicie domową kuchnię? Jeśli tak, oto przepis, który z pewnością się Wam spodoba :) Pyszne i błyskawiczne gołąbki bez zawijania już na Was czekają :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 łyżka masło
  2. 1 szt. cebula posiekana w kostkę
  3. 2 łyżeczki papryka słodka
  4. 1 łyżeczka cukier
  5. 200 g młoda kapusta
  6. 600 ml bulion
  7. 3 szczypty sól
  8. 1 szczypta pieprz
  9. 500 g łopatka wieprzowa
  10. 200 g ryż w saszetkach
  11. 600 ml passata pomidorowa
  12. 2 łyżeczki oregano

Sposób przygotowania:

1. Na patelni z masłem i cebulą połącz młodą kapustę. Następnie dodaj bulion (200 ml) i duś pod przykryciem przez 15-20 minut. Tuż przed zdjęciem z palnika dopraw do smaku solą.

Obrazek

2. Do miski z łopatką wieprzową dodaj ugotowany ryż i wcześniej przygotowaną młodą kapustę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Obrazek

3. Z powstałej mieszanki uformuj małe gołąbki.

Obrazek

4. Podsmaż je na patelni. Po chwili dodaj passatę pomidorową i bulion (400 ml).

Obrazek

5. Następnie dodaj oregano, słodką paprykę i cukier.

Obrazek

6. Ponownie duś pod przykryciem (15-20 minut).

Obrazek

7. Gotowe gołąbki możesz podawać na liściu młodej kapusty. Smacznego :)

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Najlepsza surówka z czerwonej kapusty do obiadu. Smakuje jak w restauracji
Najlepsza surówka z czerwonej kapusty do obiadu. Smakuje jak w restauracji
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟