1. Cały proces rozpocznij od przygotowania domowych syropów. W tym celu wyciśnij w wyciskarce wolnoobrotowej marki Philips sok z granatów, cytryn i pomarańcz.
2. Następnie zagotuj każdy sok z cukrem i przelej do butelki.
3. Teraz zagotuj wodę w czajniku.
4. Po czym zaparz czarną herbatę. Pamiętaj, że woda w tym przypadku powinna mieć 100 stopni Celsjusza.
5. Umieść w szklance plastry cytryny, laski cynamonu, pestki granatu, imbir oraz wcześniej przygotowany syrop. Na koniec zalej czarną herbatą.
6. Do drugiej szklanki wrzuć plastry cytryny, laski cynamonu, goździki, syrop cytrynowy i wcześniej przygotowaną herbatę.
7. Aby przygotować kolejną herbatę, umieść w szklance plastry pomarańczy z goździkami. Następnie dodaj do nich plastry imbiru, laski cynamonu, syrop z pomarańczy oraz czarną herbatę.
8. I na koniec zielona herbata, którą powinno parzyć się w temperaturze 80 stopni Celsjusza. Jej smak wzbogać przy pomocy syropu kokosowego, imbiru i ananasa.