Nietypowe hot-dogi w cieście z serem cheddar. Wyglądają świetnie, a smakują jeszcze lepiej!

Hot-dog to popularne danie kuchni amerykańskiej, które zyskało ogromną sławę na całym świecie. Tradycyjny hot-dog to kanapka z gorącą parówką oraz sosem. Można dodawać także do niego różne dodatki takie jak surówka.

Obrazek
Pyszności

W tym artykule pokażę ci jak wykonać hot-doga w nieco innej, ale równie ciekawej formie. Będzie to hot-dog w cieście, podawany z serem cheddar. Wygląda świetnie, a smakuje jeszcze lepiej!

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 8 szt. parówki
  2. 8 szt. patyczków do szaszłyków
  3. 1 opak. spód do pizzy
  4. 1 opak. ser cheddar
  5. foremki do pierników lub ciastek
Sposób przygotowania:
1. Za pomocą ostrego noża przetnij spód do pizzy na 8 pasków.
2. Każdą parówkę nabij na patyczek do szaszłyka. Z każdej strony zostaw po ok. 1 cm patyczka. Jedna końcówka będzie służyła jako uchwyt, a na drugiej końcówce będziemy nabijać ser cheddar.
3. Każdą parówkę zawiń spiralnie w paseczki ciasta do pizzy. W tym celu podczas zawijania, okręcaj parówką. Zawinięte parówki ułóż na blaszce i włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 20 minut.
4. Za pomocą różnych foremek, powyciskaj z sera cheddar 8 kształtów.
5. Kiedy hot-dogi się upieką, wyjmij je z piekarnika, a następnie nabij ser cheddar na jedną z końcówek każdego patyczka.
6. I gotowe. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Dla wielu to najważniejszy składnik. Ja omijam i zgarniam gromy od babci
Dla wielu to najważniejszy składnik. Ja omijam i zgarniam gromy od babci
Włosi się nią zajadają. Rozgrzeje nawet po długim spacerze
Włosi się nią zajadają. Rozgrzeje nawet po długim spacerze
Zaparz zamiast zwykłej kawy. Rozkręci metabolizm i poprawi odporność
Zaparz zamiast zwykłej kawy. Rozkręci metabolizm i poprawi odporność
Do śledzia dorzucam cytrusy. Wszystkie ciotki niemal błagają o przepis
Do śledzia dorzucam cytrusy. Wszystkie ciotki niemal błagają o przepis
Bez grama mąki pszennej. Ten włoski placek wygryzie nawet omlety
Bez grama mąki pszennej. Ten włoski placek wygryzie nawet omlety
W Niemczech je uwielbiają. W Polsce mało kto zechce spróbować
W Niemczech je uwielbiają. W Polsce mało kto zechce spróbować
Prosty trik najlepszych kucharzy. Makaron już nigdy nie będzie się sklejał
Prosty trik najlepszych kucharzy. Makaron już nigdy nie będzie się sklejał
Pod Powązkami nowa przekąska. Ale widząc cenę, złapiesz się za portfel
Pod Powązkami nowa przekąska. Ale widząc cenę, złapiesz się za portfel
To najlepsze mięso do gulaszu. A my rzadko je dodajemy, bo boimy się, że będzie twarde, a sposób jest prosty
To najlepsze mięso do gulaszu. A my rzadko je dodajemy, bo boimy się, że będzie twarde, a sposób jest prosty
Odkąd wróciliśmy z Zakopanego, nie chcę słyszeć o innych. Jestem tak zachwycona, że robię co chwilę
Odkąd wróciliśmy z Zakopanego, nie chcę słyszeć o innych. Jestem tak zachwycona, że robię co chwilę
Dodaj do kefiru i wypij. To tylko dwa składniki, a jelita działają jak w zegarku i brzuch staje się płaski
Dodaj do kefiru i wypij. To tylko dwa składniki, a jelita działają jak w zegarku i brzuch staje się płaski
To bez wątpienia najczystsze polskie mięso. Zero antybiotyków i dużo białka, a mało kto odważy się spróbować
To bez wątpienia najczystsze polskie mięso. Zero antybiotyków i dużo białka, a mało kto odważy się spróbować