PrzepisPrzekąskiNietypowe hot-dogi w cieście z serem cheddar. Wyglądają świetnie, a smakują jeszcze lepiej!
Nietypowe hot‑dogi w cieście z serem cheddar. Wyglądają świetnie, a smakują jeszcze lepiej!
Pyszności
28.07.2016 18:44, aktual.: 01.06.2017 14:15
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Hot-dog to popularne danie kuchni amerykańskiej, które zyskało ogromną sławę na całym świecie. Tradycyjny hot-dog to kanapka z gorącą parówką oraz sosem. Można dodawać także do niego różne dodatki takie jak surówka.
W tym artykule pokażę ci jak wykonać hot-doga w nieco innej, ale równie ciekawej formie. Będzie to hot-dog w cieście, podawany z serem cheddar. Wygląda świetnie, a smakuje jeszcze lepiej!
Przepis znajdziesz poniżej.
Składniki:
- 8 szt. parówki
- 8 szt. patyczków do szaszłyków
- 1 opak. spód do pizzy
- 1 opak. ser cheddar
- foremki do pierników lub ciastek
Sposób przygotowania:
1. Za pomocą ostrego noża przetnij spód do pizzy na 8 pasków.
2. Każdą parówkę nabij na patyczek do szaszłyka. Z każdej strony zostaw po ok. 1 cm patyczka. Jedna końcówka będzie służyła jako uchwyt, a na drugiej końcówce będziemy nabijać ser cheddar.
3. Każdą parówkę zawiń spiralnie w paseczki ciasta do pizzy. W tym celu podczas zawijania, okręcaj parówką. Zawinięte parówki ułóż na blaszce i włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 20 minut.
4. Za pomocą różnych foremek, powyciskaj z sera cheddar 8 kształtów.
5. Kiedy hot-dogi się upieką, wyjmij je z piekarnika, a następnie nabij ser cheddar na jedną z końcówek każdego patyczka.
6. I gotowe. Smacznego!