Ile płaci się za udział w "Kuchennych rewolucjach"? Magda Gessler ujawniła wszystko

Magda Gessler pozostaje w ścisłym kontakcie ze swoimi fanami. W serii odpowiedzi na zadawane jej pytania ujawniła jakiś czas temu, kto płaci za remonty dokonane w lokalach, w których odbywają się "Kuchenne Rewolucje". Zdradziła również kilka innych szczegółów zza kulis słynnej produkcji TVN-u. 

ObrazekMagda Gessler w programie "Kuchenne rewolucje", fot. YouTube/TVN

Aż 26 nagranych i wyemitowanych sezonów "Kuchennych Rewolucji" świadczy o tym, że program ten nadal cieszy się ogromną popularnością wśród telewidzów. Prowadząca Magda Gessler stała się przez ten czas najbardziej rozpoznawalną w Polsce twarzą świata kulinarnego. Kucharka i restauratorka ma zarówno ogromną rzeszę wielbicieli, jak i antyfanów — a jeśli to o czymś świadczy, to na pewno o tym, że jest ona charakterystyczną i kontrowersyjną postacią.

Obrazek
Kuchenne Rewolucje emitowane są od 2010 roku - Pyszności; foto: Facebook: Kuchenne Rewolucje

Poza występami przed kamerą TVN-u Gessler spędza też sporo czasu na relacji ze swojego życia zawodowego i prywatnego w mediach społecznościowych. Jakiś czas temu restauratorka wzięła udział w zorganizowanym na Instagramie Q&A (ang. questions and answers). Odpowiedziała wtedy na pytania zadawane jej często przez fanów. Jedno z nich dotyczyło opłat, jakie muszą ponieść restauratorzy uczestniczący w "Kuchennych Rewolucjach".

"Kuchenne Rewolucje" - czy za to się płaci?

W internecie od dawna krążyły pogłoski o tym, że udział w "Kuchennych Rewolucjach" jest płatny. W końcu jest to ogromna reklama marki, a takie rzeczy rzadko są darmowe. Magda Gessler postanowiła raz na zawsze wyjaśnić tę kwestię i napomknęła o niej podczas swojego Q&A. Informacja była bardzo krótka, ale rozwiewająca wszelkie wątpliwości. Magda Gessler powiedziała, że "Kuchenne Rewolucje" i związane z nimi remonty restauracji są w pełni finansowane przez TVN. 

Obrazek
Kuchenne Rewolucje są w pełni finansowane przez TVN - Pyszności; foto: Facebook: Kuchenne Rewolucje

Od restauratorki dowiedzieliśmy się też kilku innych szczegółów zza kulis programu. Jak twierdzi Magda Gessler, to dokąd w danym odcinku się wybiera, jest dla niej zawsze niespodzianką. To jednak, co dzieje się później, to już jej autorska i z nikim niekonsultowana inwencja twórcza.

"Cała koncepcja gastronomiczna, wystrój, menu, zmiana nazwy to wyłącznie mój pomysł, poparty wieloletnim doświadczeniem" - napisała Gessler w swoim poście na Instagramie.

To wyjaśnienie nie wprawiło nas bynajmniej w osłupienie. W końcu zaletą tego programu jest charakter i specyfika jego prowadzącej. Gdyby ktoś nagle zaczął się "wtrącać" w jej decyzje, fani "Kuchennych Rewolucji" z całą pewnością od razu by się na tym poznali.

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej