Jabłkowe "ciasteczka" z karmelem, orzechami i czekoladą

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie jabłkowych "ciasteczek" z karmelem, orzechami i czekoladą.

Jabłkowe "ciasteczka" z karmelem, orzechami i czekoladą
Pyszności
SKOMENTUJ

Składniki:

  1. 1 szt. jabłko
  2. 1/2 łyżki masło
  3. 1/3 tabliczki czekolada
  4. 1 szklanka karmel
  5. 1/2 szklanki wiórki kokosowe
  6. orzechy pokruszone
Sposób przygotowania:

1. Umyj jabłko i pokrój je w plastry o grubości ok. 0,6 cm. W każdym plastrze zrób niewielką dziurkę, aby pozbyć się gniazda nasiennego. Przełóż plastry jabłka na ręcznik papierowy i pozbądź się nadmiaru wody.

Obraz

2. W mikrofali roztop masło wraz z czekoladą.

Obraz

3. W misce wymieszaj ze sobą karmel z wiórkami kokosowymi.

Obraz

4. Każdy plaster jabłka nasmaruj mieszanką karmelu i wiórek kokosowych, następnie posyp je pokruszonymi orzechami, a na koniec polej roztopioną czekoladą.

Obraz

5. I gotowe.

Obraz
6. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Wystarczy jeść 2 razy w tygodniu. Pomoże obniżyć cholesterol i cukier
Wystarczy jeść 2 razy w tygodniu. Pomoże obniżyć cholesterol i cukier
Nie gotuj ryżu ani kaszy w ten sposób, bo sobie zaszkodzisz. Eksperci biją na alarm
Nie gotuj ryżu ani kaszy w ten sposób, bo sobie zaszkodzisz. Eksperci biją na alarm
Upycham w słoikach jak ogórki. Utulą niczym szal przeciążone jelita
Upycham w słoikach jak ogórki. Utulą niczym szal przeciążone jelita
Nie tylko śledzie po kaszubsku. Rozkoszny robi je z dwóch składników
Nie tylko śledzie po kaszubsku. Rozkoszny robi je z dwóch składników
Ta ryba działa jak tarcza przed rakiem. Niestety jest bardzo droga
Ta ryba działa jak tarcza przed rakiem. Niestety jest bardzo droga
Nazwa może połamać język. W tym kraju zupę z ziemniaka zjesz na zimno
Nazwa może połamać język. W tym kraju zupę z ziemniaka zjesz na zimno
Połóż przy kuchence, gdy smażysz ryby. W domu nie będzie unosił się przykry zapach
Połóż przy kuchence, gdy smażysz ryby. W domu nie będzie unosił się przykry zapach
Pokazał, jak zrobić sól o smaku bekonu. Wystarczą 4 proste składniki
Pokazał, jak zrobić sól o smaku bekonu. Wystarczą 4 proste składniki
Dorzuciłam do rosołu kawałek skórki. Wyszedł tak pyszny, że każdy chciał dodatkową chochlę
Dorzuciłam do rosołu kawałek skórki. Wyszedł tak pyszny, że każdy chciał dodatkową chochlę
Serek śmietankowy mieszam z łososiem. Tak powstaje najlepsza pasta do chleba
Serek śmietankowy mieszam z łososiem. Tak powstaje najlepsza pasta do chleba
Idealna zupa na chłodne dni. Rozgrzewa jak gruby koc i syci na długo
Idealna zupa na chłodne dni. Rozgrzewa jak gruby koc i syci na długo
Nie jedz tego na kolację. Dietetyk ostrzega, że te produkty zwiększają ryzyko raka
Nie jedz tego na kolację. Dietetyk ostrzega, że te produkty zwiększają ryzyko raka