PrzepisDeseryJabłkowe "ciasteczka" z karmelem, orzechami i czekoladą

Jabłkowe "ciasteczka" z karmelem, orzechami i czekoladą

Jabłkowe "ciasteczka" z karmelem, orzechami i czekoladą
Pyszności

15.01.2017 19:38, aktual.: 01.06.2017 10:36

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie jabłkowych "ciasteczek" z karmelem, orzechami i czekoladą.

Składniki:

  1. 1 szt. jabłko
  2. 1/2 łyżki masło
  3. 1/3 tabliczki czekolada
  4. 1 szklanka karmel
  5. 1/2 szklanki wiórki kokosowe
  6. orzechy pokruszone
Sposób przygotowania:

1. Umyj jabłko i pokrój je w plastry o grubości ok. 0,6 cm. W każdym plastrze zrób niewielką dziurkę, aby pozbyć się gniazda nasiennego. Przełóż plastry jabłka na ręcznik papierowy i pozbądź się nadmiaru wody.

Obraz

2. W mikrofali roztop masło wraz z czekoladą.

Obraz

3. W misce wymieszaj ze sobą karmel z wiórkami kokosowymi.

Obraz

4. Każdy plaster jabłka nasmaruj mieszanką karmelu i wiórek kokosowych, następnie posyp je pokruszonymi orzechami, a na koniec polej roztopioną czekoladą.

Obraz

5. I gotowe.

Obraz
6. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także