Jajeczne babeczki to gotowy pomysł na świetne śniadanie dla malucha. Takiej uczcie na pewno nie będzie potrafił odmówić!
Pyszności
14.11.2019 | aktual.: 15.11.2019 12:19
Składniki:
7 szt. jajka
120 g boczek podsmażony
2 łyżki olej
1/3 szkl. szczypiorek
1 szkl. ser
1 1/4 szkl. mąka
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 szczypta soda oczyszczona
1/2 szkl. maślanka
1/2 łyżeczki sól
250 g śmietanka 18%
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz: mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
2. W drugiej misce zmiksuj ze sobą: maślankę, śmietankę 18%, jajko, olej i sól.
3. Połącz mokre i suche mieszanki. Po czym dodaj żółty ser, szczypiorek i podsmażony boczek.
4. Umieść część mieszanki w każdej przegródce formy na muffinki. Następnie dodaj po jajku i przykryj resztą mieszanki. Tak przygotowane babeczki wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).