PrzepisJajeczne babeczki z bekonem

Jajeczne babeczki z bekonem

Jajeczne babeczki to gotowy pomysł na świetne śniadanie dla malucha. Takiej uczcie na pewno nie będzie potrafił odmówić!

Jajeczne babeczki z bekonem
Pyszności

14.11.2019 | aktual.: 15.11.2019 12:19

Składniki:

  1. 7 szt. jajka
  2. 120 g boczek podsmażony
  3. 2 łyżki olej
  4. 1/3 szkl. szczypiorek
  5. 1 szkl. ser
  6. 1 1/4 szkl. mąka
  7. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  8. 1 szczypta soda oczyszczona
  9. 1/2 szkl. maślanka
  10. 1/2 łyżeczki sól
  11. 250 g śmietanka 18%

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz: mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.

Obraz

2. W drugiej misce zmiksuj ze sobą: maślankę, śmietankę 18%, jajko, olej i sól.

Obraz

3. Połącz mokre i suche mieszanki. Po czym dodaj żółty ser, szczypiorek i podsmażony boczek.

Obraz

4. Umieść część mieszanki w każdej przegródce formy na muffinki. Następnie dodaj po jajku i przykryj resztą mieszanki. Tak przygotowane babeczki wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie