PrzepisJapończyk pierwszy raz próbuje flaki. Jego reakcja to hit, ale słowa zaskakują

Japończyk pierwszy raz próbuje flaki. Jego reakcja to hit, ale słowa zaskakują

Japończyk po raz pierwszy spróbował flaków. Fot. Licencja Creative Commons, YouTube
Japończyk po raz pierwszy spróbował flaków. Fot. Licencja Creative Commons, YouTube
26.06.2023 12:33, aktualizacja: 26.06.2023 13:38

Polskie przysmaki dla osób spoza naszego kraju wydają się dość egzotyczne. Niektórzy dziwią się nam, jak możemy zajadać się na przykład ogórkami kiszonymi, kaszanką, czy galaretą. Najbardziej odrażającym daniem wydają się jednak flaki. Reakcja Japończyka, który spróbował ich po raz pierwszy, jest wyjątkowa.

Polska kuchnia słynie z wielu pysznych dań. Znajdą się jednak i takie, które mogą przyprawić o ciarki. Obcokrajowcy rzadko decydują się sięgnąć po niektóre z nich. Ten młody Japończyk miał jednak odwagę spróbować flaków. Biorąc pod uwagę, jak zaskakująca może być kuchnia azjatycka, nie powinien być zdziwiony smakiem. A jednak.

Japończyk spróbował flaków. Na żywo podzielił się reakcją z testu

Młody Japończyk, który prowadzi na YouTube konto o nazwie Ken/Solo japoński styl w mediach społecznościowych często testuje polskie smaki. Tym razem postawił na flaki. Zupę, którą wszyscy znamy, ale nie wszyscy kochamy. To tradycyjna potrawa mięsna, która najczęściej przybiera formę gęstej zupy. Flaki przyrządza się z oczyszczonych i pokrojonych w paski żołądków wołowych, co dla niektórych stanowi barierę nie do przeskoczenia. Jak poradził sobie jednak z flakami Japończyk?

Otworzył słoik z zupą, ale nie podgrzał jej. Zdziwił się więc, że na wierzchu słoika zebrała się tak duża ilość tłuszczu. Po powąchaniu potrawy stwierdził, że flaki są niezwykle aromatyczne i zaczął je jeść. Przyznał, że smakowałyby znacznie lepiej na ciepło. Mężczyzna nie zraził się, ponieważ w Japonii także je się potrawy przyrządzane z żołądków zwierząt. Dodał również, że gdyby wybrał się na flaki do restauracji, mógłby być zaskoczony smakiem. Zapowiedział, że nie może doczekać się spróbowania innych specjałów polskiej kuchni. Następna w kolejce do testowania znalazła się kaszanka - polski wyrób z kaszy jęczmiennej, krwi, podrobów oraz przypraw i cebuli.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także