Japończyk pierwszy raz próbuje flaki. Jego reakcja to hit, ale słowa zaskakują

Polskie przysmaki dla osób spoza naszego kraju wydają się dość egzotyczne. Niektórzy dziwią się nam, jak możemy zajadać się na przykład ogórkami kiszonymi, kaszanką, czy galaretą. Najbardziej odrażającym daniem wydają się jednak flaki. Reakcja Japończyka, który spróbował ich po raz pierwszy, jest wyjątkowa.

Japończyk po raz pierwszy spróbował flaków. Fot. Licencja Creative Commons, YouTubeJapończyk po raz pierwszy spróbował flaków. Fot. Licencja Creative Commons, YouTube

Polska kuchnia słynie z wielu pysznych dań. Znajdą się jednak i takie, które mogą przyprawić o ciarki. Obcokrajowcy rzadko decydują się sięgnąć po niektóre z nich. Ten młody Japończyk miał jednak odwagę spróbować flaków. Biorąc pod uwagę, jak zaskakująca może być kuchnia azjatycka, nie powinien być zdziwiony smakiem. A jednak.

Japończyk spróbował flaków. Na żywo podzielił się reakcją z testu

Młody Japończyk, który prowadzi na YouTube konto o nazwie Ken/Solo japoński styl w mediach społecznościowych często testuje polskie smaki. Tym razem postawił na flaki. Zupę, którą wszyscy znamy, ale nie wszyscy kochamy. To tradycyjna potrawa mięsna, która najczęściej przybiera formę gęstej zupy. Flaki przyrządza się z oczyszczonych i pokrojonych w paski żołądków wołowych, co dla niektórych stanowi barierę nie do przeskoczenia. Jak poradził sobie jednak z flakami Japończyk?

Otworzył słoik z zupą, ale nie podgrzał jej. Zdziwił się więc, że na wierzchu słoika zebrała się tak duża ilość tłuszczu. Po powąchaniu potrawy stwierdził, że flaki są niezwykle aromatyczne i zaczął je jeść. Przyznał, że smakowałyby znacznie lepiej na ciepło. Mężczyzna nie zraził się, ponieważ w Japonii także je się potrawy przyrządzane z żołądków zwierząt. Dodał również, że gdyby wybrał się na flaki do restauracji, mógłby być zaskoczony smakiem. Zapowiedział, że nie może doczekać się spróbowania innych specjałów polskiej kuchni. Następna w kolejce do testowania znalazła się kaszanka - polski wyrób z kaszy jęczmiennej, krwi, podrobów oraz przypraw i cebuli.

Wybrane dla Ciebie

Zrywam maliny i robię ciasto bez pieczenia. Nie mogę opędzić się od komplementów
Zrywam maliny i robię ciasto bez pieczenia. Nie mogę opędzić się od komplementów
Wygląda jak ryż, ale ma z nim niewiele wspólnego. Idealny na odchudzanie
Wygląda jak ryż, ale ma z nim niewiele wspólnego. Idealny na odchudzanie
Botwinkę kiszę z mlecznym dodatkiem. Smakuje tak dobrze, że wyjadam prosto ze słoika
Botwinkę kiszę z mlecznym dodatkiem. Smakuje tak dobrze, że wyjadam prosto ze słoika
W moim domu tak przygotowuje się paprykę konserwową. Jest hitem na każdym grillu
W moim domu tak przygotowuje się paprykę konserwową. Jest hitem na każdym grillu
Bliny robię po litewsku. Placki i kotlety mogą się przy nich schować
Bliny robię po litewsku. Placki i kotlety mogą się przy nich schować
Zastąp tym cukier w herbacie. Organizm ci podziękuje
Zastąp tym cukier w herbacie. Organizm ci podziękuje
Strzelczyk sprawdził kurczaki z rożna w Kołobrzegu. Już po pierwszym kęsie wiedział, że dostał nieświeżego
Strzelczyk sprawdził kurczaki z rożna w Kołobrzegu. Już po pierwszym kęsie wiedział, że dostał nieświeżego
Po deszczu prawdziwy wysyp. Z tych miejsc ludzie wracają z koszami pełnymi grzybów
Po deszczu prawdziwy wysyp. Z tych miejsc ludzie wracają z koszami pełnymi grzybów
"O fuj", "ble". Magda Gessler dodała do mizerii składnik, który wzburzył wielu Polaków
"O fuj", "ble". Magda Gessler dodała do mizerii składnik, który wzburzył wielu Polaków
Wielu popełnia te błędy podczas gotowania bobu. Przez nie traci wartości odżywcze
Wielu popełnia te błędy podczas gotowania bobu. Przez nie traci wartości odżywcze
Wystarczą dwa składniki. Ten sos bije na głowę nawet uwielbiany czosnkowy
Wystarczą dwa składniki. Ten sos bije na głowę nawet uwielbiany czosnkowy
Już nie panieruję kalafiora w bułce tartej. Mam lepsze i znacznie zdrowsze sposoby
Już nie panieruję kalafiora w bułce tartej. Mam lepsze i znacznie zdrowsze sposoby