Jeden garnek wiele zastosowań - naczynia Zwieger All-in-one

Sporo z nas lubi produkty, które pełnią więcej niż jedną funkcję. Należy jednak pamiętać, że nie zawsze wielofunkcyjność oznacza same korzyści, czasem jedno zastosowanie niweluje benefity drugiego w efekcie czego tracimy. W przypadku nowoczesnych garnków marki Zwieger sprawa ma się jednak całkowicie inaczej i właśnie w tym artykule, dowiesz się jakie korzyści płyną z posiadania naczyń All-in-One.

Produkty ZwiegerProdukty Zwieger
Źródło zdjęć: © materiały partnera

Wszechstronność na wyciągnięcie ręki

Garnki All-in-One marki Zwieger to prawdziwie wszechstronne narzędzia kuchenne, które dzięki swojej budowie doskonale nadają się nie tylko do gotowania ale także smażenia, duszenia, zapiekania a nawet pieczenia. Dzięki technologii die cast, zastosowanej przy produkcji, są wyjątkowo trwałe, a także odporne na zmiany temperatur i długotrwałe użytkowanie. To garnki, które z łatwością radzą sobie z wszystkimi rodzajami kuchenek, a ponadto wyposażone są w pełny dysk indukcyjny, zwiększający wydajność energetyczną nawet do 40%.

Garnek Obsidian
Garnek Obsidian © materiały partnera

Pieczenie, smażenie, gotowanie - w jednym

Choć może zabrzmieć to skomplikowanie - garnki Zwieger All-in-One to nie tylko garnki! Dzięki możliwości nagrzewania do temperatury 240 °C, te wielofunkcyjne naczynia otwierają przed nami nowe horyzonty kulinarnych eksperymentów. Bez względu na to, czy marzysz o francuskiej zupie cebulowej zapieczonej z serem, gulaszu czy perfekcyjnie usmażonym steku, spełnią one Twoje oczekiwania.

Śmiało więc można powiedzieć, że w cenie garnków otrzymujemy także brytfannę, patelnię oraz naczynie, które zastąpi nawet formę do pieczenia, idealną do przygotowania pachnącego chleba, w domowym zaciszu.

Wygoda i bezpieczeństwo

Dodatkowym atutem tych garnków są praktyczne dodatki, takie jak pokrywka wykonana ze szkła hartowanego. W przypadku linii Obsidian, jej rant otoczony jest silikonową powłoką, co zwiększa bezpieczeństwo użytkowania. Natomiast pokrywę linii Black Stone można używać w piekarniku, a to znacznie ułatwia utrzymanie pożądanej wilgotności potraw. Dodatkowo, do zestawu dołączone są silikonowe nakładki na uchwyty, chroniące przed oparzeniem, dzięki czemu gotowanie staje się jeszcze bardziej komfortowe.

Wewnętrzna część naczyń All-in-One marki Zwieger została pokryta nowoczesną powłoką GREBLON®, dzięki której gotowanie staje się prawdziwą przyjemnością. Nieprzywierająca powłoka nie tylko doskonale przewodzi ciepło i ułatwia mycie, ale jest również w pełni bezpieczna dla zdrowia. Pozwala na przygotowywanie różnorodnych dań bez obaw o przyleganie składników do dna i konieczność namaczanie przypaleń.

Garnek Black Stone
Garnek Black Stone © materiały partnera

Porady dotyczące użytkowania

Wykonanie garnków All-in-One marki Zwieger nie pozostawia wątpliwości, że mamy do czynienia z produktami najwyższej jakości. Wiadomo jednak, że nieodpowiednim użytkowaniem nawet najlepszy produkt możemy pozbawić jego właściwości. Stąd też warto znać kilka prostych zasad, które pozwolą cieszyć się długowiecznością tych niezastąpionych naczyń.

Marka Zwieger zaleca mycie garnka w ciepłej wodzie przy użyciu tradycyjnego płynu do naczyń i miękkiej strony gąbki. Przed pierwszym użyciem należy nasmarować powłokę wewnętrzną olejem spożywczym i po 15 minutach wytrzeć do sucha. Co ważne i tyczy się praktycznie wszystkich naczyń kuchennych to unikanie użytkowania ostrych, metalowych akcesoriów kuchennych. Dodatkowo warto pamiętać, że częste przechowywanie żywności w garnku może niekorzystnie wpłynąć na jego trwałość. Ma to związek z kwasowym odczynem niektórych potraw.

Pamiętaj, zalecenia odnośnie użytkowania znajdziesz na opakowaniu swoich garnków - mają one na celu jedynie przedłużenie ich żywotności, a co za tym idzie Twojej satysfakcji z gotowania.

Podsumowanie

Naczynia All-in-One to niezawodny wybór dla tych, którzy cenią wszechstronność i wysoką jakość. Dzięki nim gotowanie staje się prostsze, bardziej efektywne i co najważniejsze przyjemniejsze. To inwestycja, która przyniesie korzyści każdemu miłośnikowi kulinariów, pragnącemu w jednym garnku znaleźć rozwiązanie wielu różnych potrzeb. Zwieger All-in-One - jeden garnek, niekończące się możliwości kulinarne.

Materiał sponsorowany przez Zwieger
Wybrane dla Ciebie
To najlepsza sałatka andrzejkowa. Tylko nie pomijaj chrupiącego dodatku
To najlepsza sałatka andrzejkowa. Tylko nie pomijaj chrupiącego dodatku
Nie dodawaj od razu tych dwóch składników. Sałatka jarzynowa szybciej się popsuje
Nie dodawaj od razu tych dwóch składników. Sałatka jarzynowa szybciej się popsuje
Nie dodawaj tej przyprawy w proszku. Wiele osób popełnia błąd i potem grzaniec robi się mętny
Nie dodawaj tej przyprawy w proszku. Wiele osób popełnia błąd i potem grzaniec robi się mętny
Co roku na andrzejki robię panierowane kulki serowe. Goście wolą je bardziej niż lanie wosku
Co roku na andrzejki robię panierowane kulki serowe. Goście wolą je bardziej niż lanie wosku
Na andrzejki robię włoskie kulki z mięsem. Więcej sycących przekąsek nie trzeba
Na andrzejki robię włoskie kulki z mięsem. Więcej sycących przekąsek nie trzeba
Gdy portfel świeci pustkami, gotuję jajka i serwuje je w sosie koperkowym. To tanie, ale smaczne danie
Gdy portfel świeci pustkami, gotuję jajka i serwuje je w sosie koperkowym. To tanie, ale smaczne danie
Na obiad robię pierogi ruskie bez ciasta. Smak ten sam, a znacznie mniej roboty
Na obiad robię pierogi ruskie bez ciasta. Smak ten sam, a znacznie mniej roboty
Skórki z pomarańczy odkładam na zapas. Robię z nich pyszny dodatek w lekkim syropie
Skórki z pomarańczy odkładam na zapas. Robię z nich pyszny dodatek w lekkim syropie
W chłodne dni często robię te sycącą zupę. Rozgrzewa i nie potrzeba przy niej dwóch dań
W chłodne dni często robię te sycącą zupę. Rozgrzewa i nie potrzeba przy niej dwóch dań
Polędwiczki z włoskimi dodatkami. Świetne do ryżu i makaronu
Polędwiczki z włoskimi dodatkami. Świetne do ryżu i makaronu
Ten deser robię na pierwszą niedzielę adwentu. Nie muszę odpalać piekarnika
Ten deser robię na pierwszą niedzielę adwentu. Nie muszę odpalać piekarnika
W mroźne wieczory smakuje idealnie. Ta zupa to mój pewniak w okresie jesienno-zimowym
W mroźne wieczory smakuje idealnie. Ta zupa to mój pewniak w okresie jesienno-zimowym
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥