Kaszanka z grilla – przepis na smaczne danie z rusztu

Jeśli szukasz pomysłu na szybkie i smacznie danie z grilla, to ta opcja wydaje się być odpowiednia. Kaszanka z grilla, bo o niej mowa, to pomysł na obiad, który zostanie przygotowany w parę chwil, z zaledwie kilku składników. To prawdziwa klasyka, gdy weźmiesz pod uwagę popularne dania na grilla. Czas najwyższy, by upiec ją właśnie teraz.

ObrazekKaszanka z grilla - Pyszności; Foto kadr z materiału na kanale YouTube KuchniaKwasiora KK
Karol Wiak

Grill to przede wszystkim wiele możliwości przygotowania wspaniałych dań, jak i miło spędzony czas w towarzystwie najbliższych ci osób. Przygotowanie popularnych potraw wymaga nieco czasu, ale czego się nie robi dla tak przyjemnych chwil, podczas majówki. A jeśli chcesz zaoszczędzić na czasie przygotowania dań, to warto jest sięgnąć po te stosunkowo najprostsze opcje. Do takiej kategorii na pewno zalicza się kaszanka na grill. Jak ją przygotować?

Kaszanka z grilla - jak ją przygotować?

Kaszanka na grillu to pomysł na ekspresowe i smaczne danie. Prostota jej przygotowania tkwi przede wszystkim w tym, że wystarczy ją umieścić na rozgrzanym ruszcie. Pamiętaj, by wcześniej posypać ją majerankiem, pieprzem solą i czosnkiem. Ciekawą i smaczną opcją może się również okazać kaszanka z grilla z kapustą kiszoną. Połóż doprawioną kaszankę na rozgrzanym ruszcie i posyp kapustą kiszoną. Taka propozycja jest warta grzechu, ze względu na właściwości odżywcze.

Obrazek
Kaszanka - Pyszności; Foto Canva.com

Bo, jak dobrze wiesz, kapusta kiszona ma wiele istotnych właściwości odżywczych. Wpływa na układ pokarmowy, wspomagając proces trawienia. Postaraj się, by kaszanka na grilla była dobrej jakości. Zwróć uwagę podczas zakupów na zapach, kolor, teksturę i producenta. Jeśli kupisz kaszankę złej jakości, to na pewno będzie miało istotny wpływ na smak całego dania. W związku z tym, lepiej nie podejmować niepotrzebnego ryzyka.

Kaszanka z grilla - najlepszy przepis

Kaszanka z grilla to przykład dania, które robi się ekspresowo. Wystarczy tylko kilka składników, by móc się cieszyć tym jej najlepszym smakiem. Dobrze jest urozmaicić dania na grilla właśnie o ten produkt.

Składniki:

      
  • około 600-700 g kaszanki
  • odrobina majeranku
  • 2 cebule
  • szczypta świeżo zmielonego pieprzu.
Obrazek
Kaszanka z grilla - Pyszności; Foto Canva.com

Sposób przygotowania:

     
  1. Obierz kaszankę ze skórki i ułóż na kawałku folii aluminiowej.
  2. Pokrój cebulę w kostkę i obłóż nią kaszankę. Posyp majerankiem i pieprzem.
  3. Zawiń w folię aluminiową i grilluj przez około 15 minut. Smacznego!

A może sałatka ogórkowa na grilla? Przepis znajdziesz na naszym kanale wideo:

Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟