Kaszanka z grilla – przepis na smaczne danie z rusztu
Jeśli szukasz pomysłu na szybkie i smacznie danie z grilla, to ta opcja wydaje się być odpowiednia. Kaszanka z grilla, bo o niej mowa, to pomysł na obiad, który zostanie przygotowany w parę chwil, z zaledwie kilku składników. To prawdziwa klasyka, gdy weźmiesz pod uwagę popularne dania na grilla. Czas najwyższy, by upiec ją właśnie teraz.
27.04.2023 | aktual.: 20.03.2024 13:24
Grill to przede wszystkim wiele możliwości przygotowania wspaniałych dań, jak i miło spędzony czas w towarzystwie najbliższych ci osób. Przygotowanie popularnych potraw wymaga nieco czasu, ale czego się nie robi dla tak przyjemnych chwil, podczas majówki. A jeśli chcesz zaoszczędzić na czasie przygotowania dań, to warto jest sięgnąć po te stosunkowo najprostsze opcje. Do takiej kategorii na pewno zalicza się kaszanka na grill. Jak ją przygotować?
Kaszanka z grilla - jak ją przygotować?
Kaszanka na grillu to pomysł na ekspresowe i smaczne danie. Prostota jej przygotowania tkwi przede wszystkim w tym, że wystarczy ją umieścić na rozgrzanym ruszcie. Pamiętaj, by wcześniej posypać ją majerankiem, pieprzem solą i czosnkiem. Ciekawą i smaczną opcją może się również okazać kaszanka z grilla z kapustą kiszoną. Połóż doprawioną kaszankę na rozgrzanym ruszcie i posyp kapustą kiszoną. Taka propozycja jest warta grzechu, ze względu na właściwości odżywcze.
Bo, jak dobrze wiesz, kapusta kiszona ma wiele istotnych właściwości odżywczych. Wpływa na układ pokarmowy, wspomagając proces trawienia. Postaraj się, by kaszanka na grilla była dobrej jakości. Zwróć uwagę podczas zakupów na zapach, kolor, teksturę i producenta. Jeśli kupisz kaszankę złej jakości, to na pewno będzie miało istotny wpływ na smak całego dania. W związku z tym, lepiej nie podejmować niepotrzebnego ryzyka.
Kaszanka z grilla - najlepszy przepis
Kaszanka z grilla to przykład dania, które robi się ekspresowo. Wystarczy tylko kilka składników, by móc się cieszyć tym jej najlepszym smakiem. Dobrze jest urozmaicić dania na grilla właśnie o ten produkt.
Składniki:
- około 600-700 g kaszanki
- odrobina majeranku
- 2 cebule
- szczypta świeżo zmielonego pieprzu.
Sposób przygotowania:
- Obierz kaszankę ze skórki i ułóż na kawałku folii aluminiowej.
- Pokrój cebulę w kostkę i obłóż nią kaszankę. Posyp majerankiem i pieprzem.
- Zawiń w folię aluminiową i grilluj przez około 15 minut. Smacznego!
A może sałatka ogórkowa na grilla? Przepis znajdziesz na naszym kanale wideo: