Koktajle z pomarańczowym Red Bullem

Po raz trzeci przychodzimy do Was z genialnymi przepisami na pyszne koktajle, które stworzyliśmy na bazie Red Bull Mandarin Edition ? Nie możecie ich przegapić ?

Obrazek
Pyszności

Przypominamy również, że nadal macie szansę wziąć udział w naszym konkursie ? W zamian za podzielenie się z nami recepturą na autorski drink, możecie zgarnąć nawet 2 100 zł!

Wszystkie informacje odnośnie konkursu znajdziecie tutaj. Powodzenia ?

Składniki:

Mandarynkowe skrzydła

  1. 40 ml sok żurawinowy
  2. 1 puszka Red Bull Mandarin Edition
  3. 1 garść mandarynki
  4. 1 garść lód
  5. 20 ml syrop blue curaçao

Galaktyczny cytrus

  1. 4 plastry pomarańcze
  2. 4 szkl. lód
  3. 2 puszki Red Bull Mandarin Edition
  4. 20 ml syrop blue curaçao
  5. 1 szt. cytryna
  6. 20 ml syrop grenadyna
Sposób przygotowania:

1. Do shakera wlej sok żurawinowy oraz Red Bull Mandarin Edition. Powoli wymieszaj.

Obrazek

2. W schłodzonej szklance stwórz kilka warstw z lodu i mandarynek. Przelej wcześniej przygotowaną mieszankę i dodaj syrop blue curaçao.

Obrazek

3. Smacznego :)

Obrazek

4. Do blendera wrzuć 2 szklanki lodu. Następnie dodaj puszkę Red Bull Mandarin Edition, syrop blue curaçao i sok z połowy cytryny. Zblenduj wszystkie składniki, aby otrzymać niebieski kruszon.

Obrazek

5. Teraz czas na czerwony kruszon. Ponownie połącz w blenderze lód, puszkę Red Bull Mandarin Edition, syrop grenadynę i sok z połowy cytryny. Ponownie zmiksuj.

Obrazek

6. W schłodzonej szklance stwórz kilka warstw z niebieskiego i czerwonego kruszonu. Delikatnie wymieszaj i dodaj plastry pomarańczy.

Obrazek

7. I gotowe :)

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska