Korzenna tarta z ciasta francuskiego

Korzenna tarta z ciasta francuskiego totalnie zawróciła nam w głowach. Z Tobą będzie tak samo. Wystarczy jeden kęs, aby zakochać się w niej na całe życie.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 4 szt. marchewki
  2. 3 szt. korzeń pietruszki
  3. 3 łyżki oliwa z oliwek
  4. 275 g ciasto francuskie
  5. 190 g zielone pesto
  6. 100 g ser feta
  7. 1 łyżka zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od podzielania warzyw na pół (wzdłuż warzywa). Następnie ponacinaj je przez całą długość.

Obrazek

2. Ułóż warzywa w formie do pieczenia, polej oliwą i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. W międzyczasie rozprowadź na arkuszu ciasta francuskiego zielone pesto.

Obrazek

4. Na wierzchu ułóż na przemian marchewki i pietruszki.

Obrazek

5. Posyp całość fetą oraz ziołami prowansalskimi. Ponownie wstaw do piekarnika na kolejne 15-20 minut.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Nietypowy składnik zamykam w słoiku. Następnego dnia mam pyszną pastę do kanapki
Nietypowy składnik zamykam w słoiku. Następnego dnia mam pyszną pastę do kanapki
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Ciotka pokazała mi, jak zeszklić cebulę. Jej sekretem jest dodatek, który sypie pod koniec smażenia
Ciotka pokazała mi, jak zeszklić cebulę. Jej sekretem jest dodatek, który sypie pod koniec smażenia