Korzenna tarta z ciasta francuskiego totalnie zawróciła nam w głowach. Z Tobą będzie tak samo. Wystarczy jeden kęs, aby zakochać się w niej na całe życie.
Pyszności
Składniki:
4 szt. marchewki
3 szt. korzeń pietruszki
3 łyżki oliwa z oliwek
275 g ciasto francuskie
190 g zielone pesto
100 g ser feta
1 łyżka zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpocznij od podzielania warzyw na pół (wzdłuż warzywa). Następnie ponacinaj je przez całą długość.
2. Ułóż warzywa w formie do pieczenia, polej oliwą i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
3. W międzyczasie rozprowadź na arkuszu ciasta francuskiego zielone pesto.
4. Na wierzchu ułóż na przemian marchewki i pietruszki.
5. Posyp całość fetą oraz ziołami prowansalskimi. Ponownie wstaw do piekarnika na kolejne 15-20 minut.