PrzepisKotlet schabowy pod pieczarkami
Kotlet schabowy pod pieczarkami
Pyszności
07.04.2021 17:00, aktual.: 13.04.2021 15:03
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Kotlet schabowy pod pieczarkami to idealny pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny. Możesz połączyć go z ziemniakami, kaszą, jak i ryżem.
W przygotowaniu tego przepisu pomógł nam robot kuchenny marki Philips.
Składniki:
Podstawowe składniki
- 1,2 kg schab wieprzowy
- 1 łyżka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 1 łyżka suszony tymianek
- 1 łyżka suszony czosnek
- 200 g ser mozzarella tarta
- 1 szkl. mąka pszenna
Farsz pieczarkowy
- 1 łyżeczka pieprz
- 250 ml śmietanka 18%
- 400 g pieczarki
- 1 szt. cebula
- 2 łyżeczki sól
Sposób przygotowania: