PrzepisKotlet drobiowy przekładany szparagami
Kotlet drobiowy przekładany szparagami
Klasyczny kotlet drobiowy przeszedł w naszej kuchni małą metamorfozę. A wszystko to dzięki zielonym szparagom, które doskonale do niego pasują!
Pyszności
08.06.2020 | aktual.: 08.09.2020 13:31
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Składniki:
- 1 szt. pierś z indyka
- 2 łyżki suszony czosnek
- olej rzepakowy do smażenia
- 2 łyżki słodka papryka
- 2 łyżki suszony majeranek
- 1 łyżka sól
- 1/2 łyżki pieprz
- 12 szt. szparagi zielone
- 1,5 szkl. bułka tarta
- 4 szt. jajka
- 300 g ziemniaki
Sposób przygotowania: