PrzepisKotlet drobiowy przekładany szparagami

Kotlet drobiowy przekładany szparagami

Kotlet drobiowy przekładany szparagami
Pyszności

08.06.2020 17:00, aktual.: 08.09.2020 13:31

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Klasyczny kotlet drobiowy przeszedł w naszej kuchni małą metamorfozę. A wszystko to dzięki zielonym szparagom, które doskonale do niego pasują!

Składniki:

  1. 1 szt. pierś z indyka
  2. 2 łyżki suszony czosnek
  3. olej rzepakowy do smażenia
  4. 2 łyżki słodka papryka
  5. 2 łyżki suszony majeranek
  6. 1 łyżka sól
  7. 1/2 łyżki pieprz
  8. 12 szt. szparagi zielone
  9. 1,5 szkl. bułka tarta
  10. 4 szt. jajka
  11. 300 g ziemniaki

Sposób przygotowania:

1. Podziel pierś z indyka na 4 części. Rozbij je przy pomocy tłuczka, po czym zrób nacięcia.

Obraz

2. Przełóż szparagi pomiędzy nacięciami.

Obraz

3. Teraz dopraw z obu stron przy pomocy: suszonego czosnku, majeranku, słodkiej papryki, soli i pieprzu.

Obraz

4. Obtocz każdy kawałek w jajkach i bułce tartej. Następnie smaż na patelni przez kilka minut.

Obraz

5. Gotowe kotlety podawaj z ziemniakami.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także