PrzepisObiadKurczak faszerowany w sosie śmietanowo-winnym
Kurczak faszerowany w sosie śmietanowo-winnym
Tym razem przygotowaliśmy dla Was pomysł na pyszny i ciekawy obiadek z dodatkiem wina ? Idealny przepis na romantyczną kolację ❤️
Pyszności
Składniki:
4 szt. pierś z kurczaka
8 plastrów mozzarella
3 ząbki czosnek
200 g pieczarki
1/2 szkl. śmietanka 30%
kilka sztuk suszone pomidory
150 g parmezan
20 ml oliwa z oliwek
5 szczypt sól
5 szczypt pieprz
4 szczypty zioła prowansalskie
3/4 szkl. białe wino
3/4 szkl. bulion rosołowy
Sposób przygotowania:
1. W każdej piersi z kurczaka zrób kieszonkę. Następnie nafaszeruj je mozzarellą, suszonymi pomidorami oraz parmezanem.
2. Każdy kawałek kurczaka skropl oliwą z oliwek i dopraw do smaku solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Następnie podsmaż na patelni i odłóż na bok.
3. Na tej samej patelni połącz ze sobą białe wino i bulion rosołowy.
4. Po chwili dodaj czosnek, pieczarki i śmietankę.
5. Ponownie umieść na patelni kurczaka i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).