Kurczak na zielonej trawce

Kurczaka w takiej odsłonie u nas jeszcze nie było! Tego nie możecie przegapić ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 łyżki szczypiorek
  2. 3 łyżki bazylia
  3. 2 szczypty przyprawa do kurczaka
  4. 3 łyżki serek śmietankowy
  5. 150 ml woda
  6. 200 g ryż ugotowany
  7. 3 łyżki pietruszka
  8. 3 łyżki mięta
  9. 2 łyżki kapary
  10. 2 ząbki czosnek
  11. 75 ml oliwa z oliwek
  12. 2 szt. pierś z kurczaka
  13. 2 szczypty sól
  14. 2 szczypty pieprz
Sposób przygotowania:

1. W blenderze połącz ze sobą: szczypiorek, bazylię, pietruszkę, miętę, kapary, czosnek oraz oliwę z oliwek.

Obrazek

2. Na patelni podsmaż dwie piersi z kurczaka i dopraw do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Odłóż na bok.

Obrazek

3. Na tej samej patelni połącz ze sobą wcześniej przygotowaną mieszankę, serek śmietankowy oraz wodę.

Obrazek

4. Ponownie umieść na patelni kurczaka.

Obrazek

5. Gotowego kurczaka podawaj z ugotowanym ryżem.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Uczestniczka "MasterChefa" usmażyła papugorybę. Klima wyczuł to już po pierwszym kęsie
Uczestniczka "MasterChefa" usmażyła papugorybę. Klima wyczuł to już po pierwszym kęsie
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników