Kurczak taco z patelni

Tym razem mamy dla Was kurczaka w ostrym wydaniu ? Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. pierś z kurczaka
  2. 3 łyżki przyprawa taco
  3. 1 szczypta pieprz
  4. pomidorki koktajlowe do dekoracji
  5. awokado do dekoracji
  6. 1 szt. żółta papryka
  7. 1 szt. czerwona papryka
  8. 2 szt. jalapeño
  9. 300 ml passata pomidorowa
  10. 1 łyżeczka tabasco
  11. 200 ml śmietanka 30%
  12. 1/2 szkl. cheddar
  13. 1 szczypta sól
Sposób przygotowania:

1. Filety z kurczaka posyp taco i dokładnie wymieszaj. Następnie podsmaż na patelni i odstaw na bok.

Obrazek

2. Na tej samej patelni połącz ze sobą żółtą i czerwoną paprykę oraz jalapeño.

Obrazek

3. Jako kolejne składniki dodaj passatę pomidorową, tabasco, śmietankę, cheddar, sól oraz pieprz.

Obrazek

4. Na samym końcu ponownie umieść na patelni podsmażonego kurczaka.

Obrazek

5. Podawaj z awokado i pomidorkami koktajlowymi.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Uczestniczka "MasterChefa" usmażyła papugorybę. Klima wyczuł to już po pierwszym kęsie
Uczestniczka "MasterChefa" usmażyła papugorybę. Klima wyczuł to już po pierwszym kęsie
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników