PrzepisObiadKurczak z pieczarkami z patelni

Kurczak z pieczarkami z patelni

Kurczak z pieczarkami z patelni
Pyszności

03.05.2018 17:00, aktual.: 03.05.2018 17:37

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Pyszny i szybki obiad? Oto przepis, który da Wam to wszystko ? Tego nie można przegapić ❤️

Składniki:

  1. 2 szt. filet z kurczaka
  2. 1 ząbek czosnek
  3. 150 g pieczarki
  4. 2 szczypty pieprz
  5. 2 szczypty sól
  6. 1 łyżka masło
  7. 250 ml bulion
  8. 2 gałązki rozmaryn
  9. 50 g szpinak
  10. 1 szt. cytryna sok
Sposób przygotowania:

1. Podsmaż na patelni piersi z kurczaka. Następnie zdejmij je na chwilę z patelni.

Obraz

2. Podsmaż czosnek i pieczarki. Następnie dodaj sól, pieprz oraz masło. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Jako kolejne składniki dodaj bulion oraz rozmaryn.

Obraz

4. Ponownie dodaj na patelnię piersi z kurczaka. Dopraw do smaku według uznania.

Obraz

5. Na samym końcu dodaj szpinak i sok z cytryny.

Obraz

6. I gotowe! Danie możesz podawać z ulubionymi dodatkami.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także