Kurczakowa kieszonka ze szpinakowo-serowym farszem
Kieszonkom w takim wydaniu nie będziecie w stanie odmówić ? Ślinka cieknie od samego patrzenia ?
Pyszności
Składniki:
2 szt. filet z kurczaka
2 łyżeczki oliwa z oliwek
1,5 szkl. szpinak
1 ząbek czosnek
1 łyżeczka suszona cebula
1 łyżeczka czosnek granulowany
2 łyżeczki sól podzielona na pół
1 łyżeczka papryka ostra
200 g serek śmietankowy
1/3 szkl. starty parmezan
1/3 szkl. majonez
1/2 łyżeczki płatki chilii
Sposób przygotowania:
1. Na piersiach z kurczaka rozprowadź oliwę z oliwek.
2. Następnie dopraw je do smaku przy pomocy suszonej cebuli, czosnku granulowanego, soli oraz ostrej papryki.
3. Czas przygotować farsz. W tym celu połącz ze sobą serek śmietankowy, starty parmezan, majonez, płatki chilli, szpinak oraz czosnek. Dokładnie wymieszaj.
4. W każdej piersi z kurczaka zrób kieszonkę i następnie nafaszeruj je przygotowaną mieszanką.
5. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 190 stopni C.) Smacznego!