Jesień w pełni, dlatego przychodzimy z kolejną propozycją z dynią w roli głównej. Tym razem będzie to pyszny sernik, który totalnie zawrócił nam w głowach! Te smaki mają w sobie to "coś"!
Składniki:
Spód
200 g mąka migdałowa
30 g masło
1 szt. jajko
Masa
1 łyżka skórka z pomarańczy starta
600 g twaróg chudy
350 g upieczona dynia
120 g erytrytol
1/2 łyżeczki pumpkin spice
3 łyżki mąka ziemniaczana
1/2 szt. pomarańcza sok
4 szt. jajka
Dekoracja
1 łyżka ciemne kakao
1/3 szkl. orzechy włoskie
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu połącz: mąkę migdałową, roztopione masło i jajko.
2. Powstałą mieszankę przełóż do formy, wyrabiając wysokie boki. Następnie wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
3. Czas przygotować kombinację z dynią. W tym celu zmiel ze sobą ser oraz kawałki upieczonej dyni.
4. Przełóż mieszankę do miksera. Po czym dodaj: sok z pomarańczy, erytrytol, skórkę z pomarańczy,
5. ...przyprawę pumpkin spice, mąkę ziemniaczaną i jajka (stopniowo).
6. Przelej mieszankę do formy i ponownie umieść ją w piekarniku. Tym razem na 60 minut.
7. Sernik udekoruj przy pomocy kakao i orzechów włoskich. Gotowe!