Lekki sernik z dynią

Jesień w pełni, dlatego przychodzimy z kolejną propozycją z dynią w roli głównej. Tym razem będzie to pyszny sernik, który totalnie zawrócił nam w głowach! Te smaki mają w sobie to "coś"!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Spód

  1. 200 g mąka migdałowa
  2. 30 g masło
  3. 1 szt. jajko

Masa

  1. 1 łyżka skórka z pomarańczy starta
  2. 600 g twaróg chudy
  3. 350 g upieczona dynia
  4. 120 g erytrytol
  5. 1/2 łyżeczki pumpkin spice
  6. 3 łyżki mąka ziemniaczana
  7. 1/2 szt. pomarańcza sok
  8. 4 szt. jajka

Dekoracja

  1. 1 łyżka ciemne kakao
  2. 1/3 szkl. orzechy włoskie

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu połącz: mąkę migdałową, roztopione masło i jajko.

Obrazek

2. Powstałą mieszankę przełóż do formy, wyrabiając wysokie boki. Następnie wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. Czas przygotować kombinację z dynią. W tym celu zmiel ze sobą ser oraz kawałki upieczonej dyni.

Obrazek

4. Przełóż mieszankę do miksera. Po czym dodaj: sok z pomarańczy, erytrytol, skórkę z pomarańczy,

Obrazek

5. ...przyprawę pumpkin spice, mąkę ziemniaczaną i jajka (stopniowo).

Obrazek

6. Przelej mieszankę do formy i ponownie umieść ją w piekarniku. Tym razem na 60 minut.

Obrazek

7. Sernik udekoruj przy pomocy kakao i orzechów włoskich. Gotowe!

Obrazek
Sernik z dynią - Pyszności
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej