PrzepisObiadŁosoś z kolendrą i cytryną podawany z ryżem
Łosoś z kolendrą i cytryną podawany z ryżem
W tej potrawie zakochała się cała moja rodzina i z Tobą będzie podobnie. Pyszny łosoś w towarzystwie kolendry i cytryny to prawdziwy strzał w 10. Nie możesz tego przegapić!
Frania
Składniki:
100 g filet z łososia
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
2 ząbki czosnek
1/2 łyżeczki kmin
1/2 szkl. bulion warzywny
2 łyżki miód
1/4 szkl. sok z limonki
1/4 szkl. kolendra posiekana
150 g ryż
Sposób przygotowania:
1. Filety łososia dopraw solą i pieprzem. Następnie smaż je na patelni przez 6 minut.
2. Na rozgrzanej patelni podsmaż czosnek. Dodaj kmin, bulion warzywny, sok z limonki, miód oraz posiekaną kolendrę.
3. Następnie dodaj wcześniej przygotowane filety łososia i duś je przez 3 minuty.