PrzepisBłyskawiczny makaron z fetą i pomidorkami

Błyskawiczny makaron z fetą i pomidorkami

Błyskawiczny makaron z fetą i pomidorkami
Pyszności

07.04.2021 15:00, aktual.: 08.04.2021 10:03

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Błyskawiczny makaron z fetą i pomidorkami to gotowa receptura na pyszny obiad dla cale rodziny. Kiedy go robimy, znika z talerzy w mgnieniu oka!

Składniki:

  1. 2 opakowania pomidorki
  2. 2 szczypty sól
  3. 2 szczypty pieprz
  4. 3 łyżki oliwa z oliwek
  5. 1 szt. ser feta
  6. 1 szczypta oregano
  7. 400 g makaron
  8. 1/2 szkl. świeża bazylia
  9. 2 ząbki czosnek

Sposób przygotowania:

1. Umieść pomidorki w formie do pieczenia. Dopraw je solą i pieprzem, po czym polej oliwą z oliwek i dokładnie wymieszaj. Na środku ułóż fetę.

Obraz

2. Na serze rozprowadź również oliwę z oliwek. Dopraw solą, pieprzem i oregano, po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

3. W międzyczasie ugotuj makaron w osolonej wodzie.

Obraz

4. I potnij na mniejsze kawałki bazylię.

Obraz

5. Po 30 minutach dodaj do naczynia czosnek i bazylię. Dokładnie wymieszaj całość.

Obraz

6. Na koniec dodaj ugotowany makaron i ponownie wymieszaj.

Obraz

7. Gotowe danie posyp świeżą bazylią. Smacznego!

Obraz