Błyskawiczny makaron z fetą i pomidorkami

Błyskawiczny makaron z fetą i pomidorkami to gotowa receptura na pyszny obiad dla cale rodziny. Kiedy go robimy, znika z talerzy w mgnieniu oka!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 opakowania pomidorki
  2. 2 szczypty sól
  3. 2 szczypty pieprz
  4. 3 łyżki oliwa z oliwek
  5. 1 szt. ser feta
  6. 1 szczypta oregano
  7. 400 g makaron
  8. 1/2 szkl. świeża bazylia
  9. 2 ząbki czosnek

Sposób przygotowania:

1. Umieść pomidorki w formie do pieczenia. Dopraw je solą i pieprzem, po czym polej oliwą z oliwek i dokładnie wymieszaj. Na środku ułóż fetę.

Obrazek

2. Na serze rozprowadź również oliwę z oliwek. Dopraw solą, pieprzem i oregano, po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. W międzyczasie ugotuj makaron w osolonej wodzie.

Obrazek

4. I potnij na mniejsze kawałki bazylię.

Obrazek

5. Po 30 minutach dodaj do naczynia czosnek i bazylię. Dokładnie wymieszaj całość.

Obrazek

6. Na koniec dodaj ugotowany makaron i ponownie wymieszaj.

Obrazek

7. Gotowe danie posyp świeżą bazylią. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej