Wymieszała 3 jajka z twarożkiem. To, co otrzymała jest najlepszą rzeczą jaką kiedykolwiek widziałam!

Wiadomo, że w naszej diecie jest bardzo dużo węglowodanów. Obawa o przybranie na wadze jest wszechobecna. Dlatego też wychodzimy naprzeciw fit oczekiwaniom i prezentujemy chlebki, które wykonane są absolutnie bez tłuszczu.

Obrazek
Frania

Składniki:

- 3 jajka (żółtko i białko oddzielnie)

- 3 łyżki serka śmietankowego (lub twaróg)

- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

- szczypta słodzika

Ser i słodzik dodaj do trzech żółtek.

male plaskie chlebki (1)

Dokładnie wymieszaj.

male plaskie chlebki (2)

W większej misce ubij białka z proszkiem do pieczenia.

male plaskie chlebki (3)

Oczywiście możesz zrobić to trzepaczką, ale mikserem będzie znacznie łatwiej.

male plaskie chlebki (4)

Następnie dodaj wcześniejszą masę. Delikatnie wymieszaj.

male plaskie chlebki (5)

Na blasze wyłożonej papierem umieść 6-8 'kleksów'.

male plaskie chlebki (6)

Pamiętaj, aby zachować między nimi dystans. Gdy już wszystko będzie gotowe, włóż blachę do rozgrzanego do 150 stopni piekarnika.

male plaskie chlebki (7)

Po około 20-25 minutach małe placuszki będą zarumienione i gotowe. Pilnuj je, ponieważ bardzo szybko się przypalają! Pozostaw do ostygnięcia.

male plaskie chlebki (8)

Możesz wyczarować z nich przepyszne kanapeczki. Posmaruj serkiem śmietankowym, połóż na to ser żółty, sałatę i to, na co jeszcze masz ochotę.

male plaskie chlebki (9)

Możesz włożyć w nie wykałaczki, aby całość wyglądała jakby była prosto spod ręki najlepszego kucharza!

male plaskie chlebki (10)
Wybrane dla Ciebie
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni