Martyna Wojciechowska kusi swoich fanów. W komentarzach same zachwyty

Podano do stołu! - pisze Martyna Wojciechowska i ujawnia fanom tajemnicę swoich upodobań kulinarnych. Dziennikarka zdradziła, która kuchnia europejska zrobiła na niej największe wrażenie. Zapytała również o zdanie swoich sympatyków. Padło mnóstwo odpowiedzi.

Martyna Wojciechowska zdradziła fanom swoją ulubioną kuchnięMartyna Wojciechowska zdradziła fanom swoją ulubioną kuchnię
Źródło zdjęć: © Facebook

Martyna Wojciechowska to osoba, która spośród wszystkich gwiazd polskiego show-biznesu zasługuje na szczególne wyróżnienie. Dziennikarka i podróżniczka osiągnęła olbrzymi sukces na każdym polu swojej publicznej działalności. Od 2005 roku "kobieta na krańcu świata" nieustannie zostaje nagradzana różnymi trofeami. A to dostaje Nagrodę Biznesu Sportowego, a to zostaje wyłoniona jako najbardziej podziwiana polska kobieta. Fani ją kochają i dlatego nie ma nic dziwnego w tym, że interesuje ich też to, co Wojciechowska... je.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Kurczaka i ziemniaki podaję w zupełnie inny sposób. Przy ich pomocy tworzę genialną szachownicę

Ostatnio gwiazda postanowiła uchylić rąbka tajemnicy i zdradziła fanom, że uwielbia kuchnię gruzińską. Wyjawiła nawet to, który jej element zrobił na niej największe wrażenie: były to pierożki chinkali, gruziński klasyk podawany z dodatkiem aromatycznego bulionu. A co fani Wojciechowskiej sądzą o tej kuchni? Odpowiedzi, jak już wspomnieliśmy, było mnóstwo.

Kuchnia gruzińska według fanów Martyny Wojciechowskiej

Popularność kuchni gruzińskiej w Polsce (i nie tylko) jest zaskakująca. Kulinaria z tego niewielkiego kraju Europy Wschodniej odgrywają wyjątkowo ważną rolę w polskim biznesie gastronomicznym. Pokochaliśmy kuchnię gruzińską za jej niezwykłe zróżnicowanie, doskonale doprawione potrawy, obecność ziół, warzywnych rolad, baraniny i innych selektywnie dobranych składników. A jakie gruzińskie potrawy cieszą się największym uznaniem u fanów Martyny Wojciechowskiej?

Polacy pokochali kuchnię gruzińską
Polacy pokochali kuchnię gruzińską © Canva | fascinadora

W komentarzach pod postem dziennikarki odnaleźliśmy prawdziwe bogactwo różnorodności kuchni gruzińskiej. Wymieniane były chaczapuri (pieczony placek z serem), charczo (gęsta wołowa zupa) i lobio (wegańskie danie z fasoli). Nie znalazł się w zasadzie żaden głos, który przemówiłby pod postem Wojciechowskiej krytycznie. Co więcej, dużo osób potwierdziło gwieździe, że również ich zdaniem kuchnia gruzińska jest, być może, najlepsza na świecie. Jedna z komentujących osób napisała tak:

Chinkali, chaczapuri, lobio (czyli gulasz z fasoli w wielu wersjach), bakłażany z orzechami, elarji, dżondżoli, mchadi (kukurydziane placuszki), mcvadi (szaszłyk), czichiritma (gruziński rosół), szkmeruli (kurczak w sosie czosnkowym) och wymieniać mogę bez końca…

A czy ty lubisz kuchnię gruzińską równie mocno, co Martyna Wojciechowska? Daj nam znać!

Wybrane dla Ciebie
Jak szybko obrać pomarańczę? Ania Starmach ma sprawdzony sposób
Jak szybko obrać pomarańczę? Ania Starmach ma sprawdzony sposób
Tradycyjny śledzik w świątecznej oprawie. Wygląda jak z designerskiej książki kucharskiej
Tradycyjny śledzik w świątecznej oprawie. Wygląda jak z designerskiej książki kucharskiej
Złota proporcja sosu. Trzymaj się tych zasad, a żurawina wyjdzie lepsza niż u bacy
Złota proporcja sosu. Trzymaj się tych zasad, a żurawina wyjdzie lepsza niż u bacy
Zamiast sałatki robię wigilijne szaszłyki. Wyglądają uroczyście i każdy chętnie sięga
Zamiast sałatki robię wigilijne szaszłyki. Wyglądają uroczyście i każdy chętnie sięga
Dorzucam do jajek i smażę. Kotlety są zdrowsze i smaczniejsze
Dorzucam do jajek i smażę. Kotlety są zdrowsze i smaczniejsze
Dodaj do naleśników. Nie będą pękały przy zawijaniu
Dodaj do naleśników. Nie będą pękały przy zawijaniu
Makowiec z lodówki. Przepis na wigilijny hit z domową masą makową
Makowiec z lodówki. Przepis na wigilijny hit z domową masą makową
Zalewam śledzie tym sosem. Tak smaczne, że trudno wytrzymać do kolacji wigilijnej
Zalewam śledzie tym sosem. Tak smaczne, że trudno wytrzymać do kolacji wigilijnej
Prawie wszyscy smażą grzyby w ten sposób. Tylko najlepsze gospodynie wiedzą, że to prosta droga do katastrofy
Prawie wszyscy smażą grzyby w ten sposób. Tylko najlepsze gospodynie wiedzą, że to prosta droga do katastrofy
Na kolację wigilijną robię dorsza. Nie ma ości, a ta panierka chrupie aż miło
Na kolację wigilijną robię dorsza. Nie ma ości, a ta panierka chrupie aż miło
Nie bawię się w dekorowanie pierników. Zanurzam w czekoladowej glazurze i gotowe
Nie bawię się w dekorowanie pierników. Zanurzam w czekoladowej glazurze i gotowe
Nie eksperymentuję ze śledziami. Rok temu moczyłam je w ten sposób i wyszły doskonałe
Nie eksperymentuję ze śledziami. Rok temu moczyłam je w ten sposób i wyszły doskonałe
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇