Martyna Wojciechowska kusi swoich fanów. W komentarzach same zachwyty

Podano do stołu! - pisze Martyna Wojciechowska i ujawnia fanom tajemnicę swoich upodobań kulinarnych. Dziennikarka zdradziła, która kuchnia europejska zrobiła na niej największe wrażenie. Zapytała również o zdanie swoich sympatyków. Padło mnóstwo odpowiedzi.

Martyna Wojciechowska zdradziła fanom swoją ulubioną kuchnięMartyna Wojciechowska zdradziła fanom swoją ulubioną kuchnię
Źródło zdjęć: © Facebook

Martyna Wojciechowska to osoba, która spośród wszystkich gwiazd polskiego show-biznesu zasługuje na szczególne wyróżnienie. Dziennikarka i podróżniczka osiągnęła olbrzymi sukces na każdym polu swojej publicznej działalności. Od 2005 roku "kobieta na krańcu świata" nieustannie zostaje nagradzana różnymi trofeami. A to dostaje Nagrodę Biznesu Sportowego, a to zostaje wyłoniona jako najbardziej podziwiana polska kobieta. Fani ją kochają i dlatego nie ma nic dziwnego w tym, że interesuje ich też to, co Wojciechowska... je.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Kurczaka i ziemniaki podaję w zupełnie inny sposób. Przy ich pomocy tworzę genialną szachownicę

Ostatnio gwiazda postanowiła uchylić rąbka tajemnicy i zdradziła fanom, że uwielbia kuchnię gruzińską. Wyjawiła nawet to, który jej element zrobił na niej największe wrażenie: były to pierożki chinkali, gruziński klasyk podawany z dodatkiem aromatycznego bulionu. A co fani Wojciechowskiej sądzą o tej kuchni? Odpowiedzi, jak już wspomnieliśmy, było mnóstwo.

Kuchnia gruzińska według fanów Martyny Wojciechowskiej

Popularność kuchni gruzińskiej w Polsce (i nie tylko) jest zaskakująca. Kulinaria z tego niewielkiego kraju Europy Wschodniej odgrywają wyjątkowo ważną rolę w polskim biznesie gastronomicznym. Pokochaliśmy kuchnię gruzińską za jej niezwykłe zróżnicowanie, doskonale doprawione potrawy, obecność ziół, warzywnych rolad, baraniny i innych selektywnie dobranych składników. A jakie gruzińskie potrawy cieszą się największym uznaniem u fanów Martyny Wojciechowskiej?

Polacy pokochali kuchnię gruzińską
Polacy pokochali kuchnię gruzińską © Canva | fascinadora

W komentarzach pod postem dziennikarki odnaleźliśmy prawdziwe bogactwo różnorodności kuchni gruzińskiej. Wymieniane były chaczapuri (pieczony placek z serem), charczo (gęsta wołowa zupa) i lobio (wegańskie danie z fasoli). Nie znalazł się w zasadzie żaden głos, który przemówiłby pod postem Wojciechowskiej krytycznie. Co więcej, dużo osób potwierdziło gwieździe, że również ich zdaniem kuchnia gruzińska jest, być może, najlepsza na świecie. Jedna z komentujących osób napisała tak:

Chinkali, chaczapuri, lobio (czyli gulasz z fasoli w wielu wersjach), bakłażany z orzechami, elarji, dżondżoli, mchadi (kukurydziane placuszki), mcvadi (szaszłyk), czichiritma (gruziński rosół), szkmeruli (kurczak w sosie czosnkowym) och wymieniać mogę bez końca…

A czy ty lubisz kuchnię gruzińską równie mocno, co Martyna Wojciechowska? Daj nam znać!

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości