Martyna Wojciechowska kusi swoich fanów. W komentarzach same zachwyty

Podano do stołu! - pisze Martyna Wojciechowska i ujawnia fanom tajemnicę swoich upodobań kulinarnych. Dziennikarka zdradziła, która kuchnia europejska zrobiła na niej największe wrażenie. Zapytała również o zdanie swoich sympatyków. Padło mnóstwo odpowiedzi.

Martyna Wojciechowska zdradziła fanom swoją ulubioną kuchnięMartyna Wojciechowska zdradziła fanom swoją ulubioną kuchnię
Źródło zdjęć: © Facebook

Martyna Wojciechowska to osoba, która spośród wszystkich gwiazd polskiego show-biznesu zasługuje na szczególne wyróżnienie. Dziennikarka i podróżniczka osiągnęła olbrzymi sukces na każdym polu swojej publicznej działalności. Od 2005 roku "kobieta na krańcu świata" nieustannie zostaje nagradzana różnymi trofeami. A to dostaje Nagrodę Biznesu Sportowego, a to zostaje wyłoniona jako najbardziej podziwiana polska kobieta. Fani ją kochają i dlatego nie ma nic dziwnego w tym, że interesuje ich też to, co Wojciechowska... je.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Kurczaka i ziemniaki podaję w zupełnie inny sposób. Przy ich pomocy tworzę genialną szachownicę

Ostatnio gwiazda postanowiła uchylić rąbka tajemnicy i zdradziła fanom, że uwielbia kuchnię gruzińską. Wyjawiła nawet to, który jej element zrobił na niej największe wrażenie: były to pierożki chinkali, gruziński klasyk podawany z dodatkiem aromatycznego bulionu. A co fani Wojciechowskiej sądzą o tej kuchni? Odpowiedzi, jak już wspomnieliśmy, było mnóstwo.

Kuchnia gruzińska według fanów Martyny Wojciechowskiej

Popularność kuchni gruzińskiej w Polsce (i nie tylko) jest zaskakująca. Kulinaria z tego niewielkiego kraju Europy Wschodniej odgrywają wyjątkowo ważną rolę w polskim biznesie gastronomicznym. Pokochaliśmy kuchnię gruzińską za jej niezwykłe zróżnicowanie, doskonale doprawione potrawy, obecność ziół, warzywnych rolad, baraniny i innych selektywnie dobranych składników. A jakie gruzińskie potrawy cieszą się największym uznaniem u fanów Martyny Wojciechowskiej?

Polacy pokochali kuchnię gruzińską
Polacy pokochali kuchnię gruzińską © Canva | fascinadora

W komentarzach pod postem dziennikarki odnaleźliśmy prawdziwe bogactwo różnorodności kuchni gruzińskiej. Wymieniane były chaczapuri (pieczony placek z serem), charczo (gęsta wołowa zupa) i lobio (wegańskie danie z fasoli). Nie znalazł się w zasadzie żaden głos, który przemówiłby pod postem Wojciechowskiej krytycznie. Co więcej, dużo osób potwierdziło gwieździe, że również ich zdaniem kuchnia gruzińska jest, być może, najlepsza na świecie. Jedna z komentujących osób napisała tak:

Chinkali, chaczapuri, lobio (czyli gulasz z fasoli w wielu wersjach), bakłażany z orzechami, elarji, dżondżoli, mchadi (kukurydziane placuszki), mcvadi (szaszłyk), czichiritma (gruziński rosół), szkmeruli (kurczak w sosie czosnkowym) och wymieniać mogę bez końca…

A czy ty lubisz kuchnię gruzińską równie mocno, co Martyna Wojciechowska? Daj nam znać!

Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska