Jak mięsna rolada, to na pewno ta nasza, w towarzystwie chleba tostowego. Gwarantujemy, że już na zawsze zagości w Twoim domowym menu.
Pyszności
Składniki:
12 szt. chleb tostowy
3 łyżki musztarda
1 łyżeczka czosnek suszony
8 szt. ser mozzarella
5-6 szt. szynka wędzona
8 szt. chorizo
10 szt. salami
10 szt. pepperoni
100 g jalapeño
40 g masło roztopione
1 łyżka zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
1. Na pustym blacie ułóż kawałek folii spożywczej. Następnie zacznij łączyć na niej chleb tostowy przy pomocy masła (tak jak na zdjęciu poniżej).
2. Na chlebie tostowym stwórz pierwszą warstwę z musztardy. Po czym ułóż na środku plastry żółtego sera.
3. Następnie dodaj szynkę wędzoną, chorizo,
4. ...salami, pepperoni,
5. ...oraz jalapeño. Całość zwiń w rulon i odstaw na bok.
6. Czas na mieszankę, którą już za chwilę rozprowadzisz na roladzie. W małej misce połącz roztopione masło, zioła prowansalskie i czosnek suszony. Wstaw roladę do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).