Nadziewane naleśniki są hitem w moim domu. W środku skrywają aksamitny dodatek

Szukasz pomysłu na śniadanie? W związku z tym sprawdź ten rewelacyjny przepis na naleśniki z budyniem. Danie odznacza się wyjątkowo delikatną i puszystą konsystencją. Warto również podkreślić, że jest bardzo proste w wykonaniu. Jeśli masz ochotę na te fantastyczne naleśniki - poniżej podajemy jak je zrobić!

ObrazekŁatwe naleśniki nadziewane kremem budyniowym - Pyszności; Foto: https://www.youtube.com/watch?v=O8dApHg5J_k ; Canva.com
Agnieszka

Wśród nas znajduje się wielu fanów naleśników. Jeśli jesteś jednym z nich, na pewno polubisz połączenie delikatnego ciasta naleśnikowego z pysznym kremem budyniowym.

Rewelacyjny pomysł na deser lub śniadanie

Obrazek
Amerykańskie naleśniki - Pyszności; Foto: Canva.com

Naleśniki to świetny pomysł na smaczny i szybki posiłek. Danie to możemy przygotować zarówno w wersji słonej, jak i słodkiej. Wszystko zależy głównie od nadzienia, z którym postanowimy podać nasze naleśniki.

Jeśli masz ochotę na tę kultową potrawę w wersji na słodko, koniecznie sprawdź poniższy przepis. Naleśniki z budyniem zasmakują całej twojej rodzinie!

Łatwe naleśniki z budyniem

Krem budyniowy- Pyszności
Krem budyniowy- Pyszności

Składniki:

  • 2 jajka
  • 40 g cukru
  • łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • łyżka miodu
  • 90 g mąki pszennej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 10 ml wody

Krem budyniowy

  • 200 ml mleka
  • 20 g masła
  • 3 jajka
  • 50 g cukru
  • 20 g skrobi kukurydzianej
  • łyżeczka ekstraktu waniliowego

Sposób przygotowania:

Na początku przygotuj krem budyniowy. Do rondelka wlej mleko i dodaj masło. Następnie wszystko podgrzewaj, aż do momentu całkowitego rozpuszczenia masła. Odstaw rondelek na bok.

W międzyczasie starannie oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem za pomocą trzepaczki. Na końcu wsyp skrobię kukurydzianą i wlej mleko z rozpuszczonym masłem. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Mieszaninę przenieś do rondelka i podgrzewaj ją na małym ogniu. Dodaj jedną łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Wszystko podgrzewaj, aż do momentu, gdy budyń zgęstnieje. Pamiętaj, aby cały czas mieszać zawartość rondelka za pomocą szpatułki. Na końcu gotowy budyń przełóż do oddzielnego naczynia.

Dwa jajka wybij do miseczki. Następnie dodaj do nich cukier, ekstrakt waniliowy i miód. Wszystko dokładnie wymieszaj. W międzyczasie przesiej mąkę pszenną i połącz ją z proszkiem do pieczenia.

Suche składniki wsyp do mieszaniny jajek z cukrem i miodem. Wszystko wymieszaj, aż do uzyskania masy o jednolitej konsystencji. Tak przygotowane ciasto przykryj folią do żywności i odstaw je na około 10 minut.

Po tym czasie wlej do ciasta około 10 ml wody. Wszystko dokładnie wymieszaj. Na rozgrzaną patelnię nakładaj po jednej łyżce ciasta. Smaż naleśniki na małym ogniu po 1 - 2 minuty z każdej strony. Następnie na jednym naleśniku połóż porcję budyniu i dociskając brzegi, przykryj go drugim plackiem. Nadziewane naleśniki są gotowe, smacznego.

Zobacz na naszym kanale YouTube jak przygotować schab wieprzowy krok po kroku.

Wybrane dla Ciebie
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat