NewsyWymieszała jajka z mąką, masłem i jabłkami. Po 20 minutach wyjęła z pieca coś, na widok czego ślinka cieknie!

Wymieszała jajka z mąką, masłem i jabłkami. Po 20 minutach wyjęła z pieca coś, na widok czego ślinka cieknie!

Wymieszała jajka z mąką, masłem i jabłkami. Po 20 minutach wyjęła z pieca coś, na widok czego ślinka cieknie!
Frania
22.05.2015 12:37, aktualizacja: 17.05.2017 15:16

Mamy dla Was prosty przepis, który idealnie sprawdzi się na śniadanie, obiad czy kolację. Niemożliwe, żeby było coś tak uniwersalnego? A jednak mamy na to sposób! Przepyszny naleśnik z jabłkami, który jest uwielbiany nie tylko przez dzieci, ale i przez dorosłych. Smak, do którego będziesz chciał wracać w każdej możliwej chwili!

Potrzebujesz:

- 6 jajek

- 75 g mąki

- 125 g masła

- 250 ml mleka

- 1/2 łyżeczki soli

- 50 g brązowego cukru

- 1 łyżeczkę cynamonu

Obraz

Najpierw roztrzep jajka. Dodaj do nich mleko, mąkę i sól. Nie zapominaj o mieszaniu!

Obraz

Rozgrzej piec do 220 stopni. W naczyniu żaroodpornym umieść masło i włóż je do pieca. Niech się roztopi. Dodaj po chwili pokrojone w plasterki jabłka.

Obraz

Gdy masło z jabłkami zacznie skwierczeć, dodaj do niego przygotowane wcześniej ciasto. Całość posyp brązowym cukrem i cynamonem.

Obraz

Należy piec wszystko przez 20 minut, pilnując, aby góra się nie przypiekła.

Obraz

Niesamowicie pyszne, puszyste i... uzależniające. Musisz koniecznie spróbować i podzielić się przepisem ze znajomymi.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także