Wymieszała jajka z mąką, masłem i jabłkami. Po 20 minutach wyjęła z pieca coś, na widok czego ślinka cieknie!
Mamy dla Was prosty przepis, który idealnie sprawdzi się na śniadanie, obiad czy kolację. Niemożliwe, żeby było coś tak uniwersalnego? A jednak mamy na to sposób! Przepyszny naleśnik z jabłkami, który jest uwielbiany nie tylko przez dzieci, ale i przez dorosłych. Smak, do którego będziesz chciał wracać w każdej możliwej chwili!
Potrzebujesz:
- 6 jajek
- 75 g mąki
- 125 g masła
- 250 ml mleka
- 1/2 łyżeczki soli
- 50 g brązowego cukru
- 1 łyżeczkę cynamonu
Najpierw roztrzep jajka. Dodaj do nich mleko, mąkę i sól. Nie zapominaj o mieszaniu!
Rozgrzej piec do 220 stopni. W naczyniu żaroodpornym umieść masło i włóż je do pieca. Niech się roztopi. Dodaj po chwili pokrojone w plasterki jabłka.
Gdy masło z jabłkami zacznie skwierczeć, dodaj do niego przygotowane wcześniej ciasto. Całość posyp brązowym cukrem i cynamonem.
Należy piec wszystko przez 20 minut, pilnując, aby góra się nie przypiekła.
Niesamowicie pyszne, puszyste i... uzależniające. Musisz koniecznie spróbować i podzielić się przepisem ze znajomymi.