Naleśniki z jajeczną wkładką

Naleśniki z jajeczną wkładką podane w formie roladki to nasz najnowszy hit kulinarny. Nasi bliscy ciągle o nie proszą na śniadanie. Po prostu palce lizać ❤️

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu ciasta na naleśniki pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Składniki:

Jajeczna wkładka

  1. 1/4 szkl. szczypiorek
  2. 1 szczypta sól
  3. 3-4 szt. jajka
  4. 1/2 szt. czerwona papryka
  5. 1/2 szt. zielona papryka

Naleśniki

  1. 3/4 szkl. woda
  2. 1 szkl. mleko
  3. 2 szkl. mąka
  4. 4 łyżki masło roztopione
  5. 1 szczypta pieprz opcjonalnie
  6. 1 szt. jajko
  7. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania jajecznej wkładki. W tym celu połącz: jajka, dwa rodzaje papryki, szczypiorek i sól.

Obrazek

2. Czas przygotować naleśniki. Aby poszło szybko i sprawnie, zrób ciasto na naleśniki w blenderze. W tym celu zmiksuj: mleko, jajko, mąkę, wodę, roztopione masło, sól i opcjonalnie pieprz.

Obrazek

3. Rozlej część ciasta naleśnikowego na rozgrzanej patelni. Po chwili dodaj jajeczną mieszankę tak, aby pokryła ona całą powierzchnię naleśnika.

Obrazek

4. Kiedy naleśnik i jajeczna wkładka przestaną być płynne, możesz odwrócić je na drugą stronę.

Obrazek

5. Gotowe naleśniki zwiń w rulon i potnij na mniejsze kawałki. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
W Niemczech je uwielbiają. W Polsce mało kto zechce spróbować
W Niemczech je uwielbiają. W Polsce mało kto zechce spróbować
Prosty trik najlepszych kucharzy. Makaron już nigdy nie będzie się sklejał
Prosty trik najlepszych kucharzy. Makaron już nigdy nie będzie się sklejał
Pod Powązkami nowa przekąska. Ale widząc cenę, złapiesz się za portfel
Pod Powązkami nowa przekąska. Ale widząc cenę, złapiesz się za portfel
To najlepsze mięso do gulaszu. A my rzadko je dodajemy, bo boimy się, że będzie twarde, a sposób jest prosty
To najlepsze mięso do gulaszu. A my rzadko je dodajemy, bo boimy się, że będzie twarde, a sposób jest prosty
Odkąd wróciliśmy z Zakopanego, nie chcę słyszeć o innych. Jestem tak zachwycona, że robię co chwilę
Odkąd wróciliśmy z Zakopanego, nie chcę słyszeć o innych. Jestem tak zachwycona, że robię co chwilę
Dodaj do kefiru i wypij. To tylko dwa składniki, a jelita działają jak w zegarku i brzuch staje się płaski
Dodaj do kefiru i wypij. To tylko dwa składniki, a jelita działają jak w zegarku i brzuch staje się płaski
To bez wątpienia najczystsze polskie mięso. Zero antybiotyków i dużo białka, a mało kto odważy się spróbować
To bez wątpienia najczystsze polskie mięso. Zero antybiotyków i dużo białka, a mało kto odważy się spróbować
Dodaj maleńką szczyptę do kawy. Metabolizm ruszy z kopyta i tłuszcz zacznie się spalać
Dodaj maleńką szczyptę do kawy. Metabolizm ruszy z kopyta i tłuszcz zacznie się spalać
Niedoceniana, choć smaczna polska ryba. Prawie w ogóle nie ma ości ani łusek
Niedoceniana, choć smaczna polska ryba. Prawie w ogóle nie ma ości ani łusek
Oto jak należy gotować grzyby. Wiedzą o tym tylko najlepsze gospodynie
Oto jak należy gotować grzyby. Wiedzą o tym tylko najlepsze gospodynie
Ta szybka sałatka ratuje mnie za każdym razem. Goście ją lubią, a ja ze wszystkim zdążam
Ta szybka sałatka ratuje mnie za każdym razem. Goście ją lubią, a ja ze wszystkim zdążam
Przepis dostałam na festiwalu ziemniaka. Posypałam startym dodatkiem i wyszedł jeszcze lepszy
Przepis dostałam na festiwalu ziemniaka. Posypałam startym dodatkiem i wyszedł jeszcze lepszy