PrzepisŚniadanieNaleśniki z jajeczną wkładką
Naleśniki z jajeczną wkładką
Naleśniki z jajeczną wkładką podane w formie roladki to nasz najnowszy hit kulinarny. Nasi bliscy ciągle o nie proszą na śniadanie. Po prostu palce lizać ❤️
Pyszności
07.09.2020 | aktual.: 11.09.2020 14:47
W przygotowaniu ciasta na naleśniki pomógł nam blender próżniowy marki Philips.
Składniki:
Jajeczna wkładka
- 1/4 szkl. szczypiorek
- 1 szczypta sól
- 3-4 szt. jajka
- 1/2 szt. czerwona papryka
- 1/2 szt. zielona papryka
Naleśniki
- 3/4 szkl. woda
- 1 szkl. mleko
- 2 szkl. mąka
- 4 łyżki masło roztopione
- 1 szczypta pieprz opcjonalnie
- 1 szt. jajko
- 1 szczypta sól
Sposób przygotowania: