Nie wyrzucaj starej lodówki! Możne być pomocna podczas grillowania w ogrodzie

Nadszedł ten czas, kiedy żegnasz się ze swoją lodówką i na jej miejsce wjeżdża nowa, pachnąca fabryką, prosto ze sklepy AGD. Zastanawiasz się, co zrobić ze swoją zepsutą chłodziarką?
Zanim wyrzucisz ją na śmieci zobacz, jak możesz dać jej drugie życie!

Obrazek
Ewa

Potrzebujesz podstawowych narzędzi i trochę czasu, a starą lodówkę odmienisz w...ogrodowy bar!
Sprawdzi Ci się idealnie w sezonie grillowym. Podziw znajomych murowany

Krok 1: Pozbądź się ze środka wszystkich półek, drzwiczek i elektryki

Koniecznie usuń też agregat z freonem. W obudowie mogą pozostać przez to dziury, koniecznie je zabezpiecz! Unikniesz dzięki temu wypłynięciu wody.
Do środka największej dziury włóż przewód z zaworem i zabezpiecz, żeby nie przeciekał. Ułatwi Ci to opróżnienie lodówki po imprezie.

Krok 2: Ze starych palet zbuduj podstawę i obudowę. Jeśli dodasz do niej kółka będziesz mógł zabrać swój bar, gdzie tylko zechcesz!

Pomaluj powierzchnię lodówki: biały kolor może przebijać pod deskami. Ma to jedynie walor estetyczny, ale dzięki temu niedużym nakładem pracy uzyskasz jeszcze lepszy efekt!
Zamontuj na zawiasach drzwiczki i pokrywy i kredową tabliczkę, na której będziesz mógł wypisać swoje barowe menu

Uff, zbudowane! Teraz wypełnij lodówkę lodem i włóż do niej ulubione napoje. Dzięki materiałom, z których zbudowana jest chłodziarka, będzie ona dłużej chłodziła i utrzymywała temperaturę Twojego piwa. Rozwiązanie idealne, prawda? Czeka Cię trochę pracy, ale efekt jest zdecydowanie tego wart.

Masz małą lodówkę? Ją też możesz wykorzystać. Zobacz jak zbudować z niej minichłodziarkę do napojów!

Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Zielony sos jest jednym z moich ulubionych. Idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków
Zielony sos jest jednym z moich ulubionych. Idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków
Doprawiam ziarenkami, które są dobre na stres. Risotto pachnie jak sernik baskijski
Doprawiam ziarenkami, które są dobre na stres. Risotto pachnie jak sernik baskijski
Nigdy nie jadłem tak pysznych oponek. Ten przepis z bananami to istne szaleństwo
Nigdy nie jadłem tak pysznych oponek. Ten przepis z bananami to istne szaleństwo